Zvučni zapis koji je šokirao prisutne u sudnici: Kako je ugledni niški lekar postao rob?

18.05.2022

13:34

0

Autor: Maja Kostić

Veštačenjem telefona optuženogdošlo se do dokaza o psihičkoj i fizičkoj prinudi koju je primenjivao na Jozefa G.

Zvučni zapis koji je šokirao prisutne u sudnici: Kako je ugledni niški lekar postao rob?
Copyright Jozef G. /Printscreen Youtube

Navodi Višeg javnog tužilaštva u Nišu, na osnovu kojih se sudi Nebojši Nikolovu (48) i njegove nevenčane supruge Dragane Petrović (32), da su uglednog lekara iz ovog grada Jozef G. (66) držali u ropstvu i iskorišćavali, potkrepljeni su danas u sudu zvučnim zapisom koji potvrđuju da je nesrećni čovek bio izložen strašnoj torturi.

Nikolov i Petrovićeva se terete da su dve godine držali u ropskom položaju uglednog niškog kardiologa, uzimali mu sav novac, terali ga da spava na ulici i fizički ga i psihički zlostavljali.

Veštačenjem telefona Nebojše Nikolova došlo se do dokaza o stravičnoj psihičkoj i fizičkoj prinudi koju je on primenjivao u odnosu na svoju žrtvu kako bi mu uzeo sav novac. Zvučni zapis nastao je u vozilu, a napravio ga je Nikolov dok je tukao i mučio bespomoćnog lekara.

On je od Jozefa zahtevao da mu kaže od koga je sve naplatio svoje usluge i pozajmio novac, jer ga sumnjiči da je deo sume sklonio od njega. Na snimku se čuju brojni udarci i jaukanje šezdesetšestogodišnjaka koji svog mučitelja moli da prestane da ga tuče.

"Gde su pare? Sad ću sve kosti da ti polomim! Pričaj dok te nisam umrtvio. Pričaj, brojim do 10, posle će biti kasno.. Šutiraću te po rebrima, dosta si mi uništavao život! Govori j..... li ti sve - govori Nikolov na snimku.

Potom se čuju udarci i zapomaganje lekara koji ga ubeđuje da nema novca.

Zašto verujete svojim očima

Na pitanje sudije Mirka Draškovića da prokomentariše snimak, Nikolov je odgovorio da snimak jeste autentičan ali da stvari nisu onakve kakve izgledaju.

Kako je pokušao da objasni, njegov kum Goran Damnjanović, načelnik klinike za interne bolesti u Vojnoj bolnici, rekao mi je da lekar uzima mito a ja sam mu obećao da ću to proveriti. Udarci koji se čuju su po torbi, ja sam se sa njim unapred dogovorio da predstavimo kao da ga tučem da bih snimak poslao Damnjanoviću i dokazao mu da sam ga kaznio. Nikada oštećenog nisam udario – branio se optuženi.

Na drugim snimcima koje je po nalogu tužilaštva napravila policija tokom tajnog praćenja Nikolova i njegove žrtve, čulo se kako Nebojša daje instrukcije J.G. da pozajmljuje novac od svojih prijatelja.

- Pozovi ga, kaži da ćeš da mu se odužiš, da ćeš da odradiš. Kaži mu da je situacija loša, da ti treba 400 evra, da ćeš do 5. da mu vratiš – govori Nikolov.

Molio da ga prime u njegovu kuću

Emitovani su i snimci komunikacije između žrtve i Dragane Petrović na kojima se čuje kako on moli da bude pušten na petnaest minuta kod njih u stan, jer je po njihovom nalogu boravio na ulici. Na jednom od njih se ona čuje dok žrtvu obaveštava da ga traži zajmodavac i preti da će ga prebiti.

Kao dokaz tužilaštva prezentovane su i fotografije na kojima se vidi da lekar stoji ispred i leži na stepeništu zgrade u kojoj je stan Nikolova i Dragane..

Žrtva zlostavljanja nije saslušavana pred sudom jer su veštaci ustanovili da pati od trajne psihičke poremećenosti kao posledice oštećenja mozga.

Suđenje Nikolovu i njegovoj supruzi biće nastavljeno emitovanjem druge serije snimaka koji argumentuju navode tužilaštva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike