Držali niškog kardiologa kao roba, on i dalje stoji dok jede: Supruga iznela detalje o golgoti, Jozef "vuče" posledice!

14.03.2022

16:34

0

Autor: Maja Kostić

Jozef je sve češće odlazio od kuće i polako je prestajao da se druži sa svima, sa rodbinom, prijateljima, kolegama

Držali niškog kardiologa kao roba, on i dalje stoji dok jede: Supruga iznela detalje o golgoti, Jozef "vuče" posledice!
Copyright Jozef G. /Printscreen Youtube

Porodica uglednog niškog lekara Jozefa G. danas je pred Višim sudom u Nišu iznela informacije o golgoti koju su prolazili godinama, zotkako se u njihov život pojavio okrivljeni Nebojša Nikolov (46) kojem se kao i njegovoj nevenčanoj supruzi Dragani Petrović (32) sudi za trgovinu ljudima.

- Sve je krenulo da nam se ruši pre 11 godina, kada je kod Jozefa počeo stalno da dolazi taj mlađi čovek kojeg nisam poznavala. Stalno je dolazio na preglede kod mog muža, po čitav an, vozio je Jozefov auto “audi a4”, zvao ga je non-stop, u pola noći, a moj suprug bi iste sekunde morao da izađe iz kuće, pa je prestao i da oblači pidžamu već je spavao obuče. Sve je češće odlazio od kuće i polako je prestajao da se druži sa svima, sa rodbinom, prijateljima, kolegama - priča Jozefova supruga.

Kako je navela, počeo je da se zadužuje kod svih, da diže kredite, da ne vraća novac.

- Pitala sam ga gde odlazi novac pošto u kuću ništa od toga nije uloženo, a on je rekao kako jednog dana nećemo imati ni za hleb. Više nisam mogla da doprem do njega, ni svađom, ni molbama - opisuje.

Kako je objasnila sa Jozefom je u braku gotovo 40 godina.

- Pre 11 godina, dok je bio direktor Klinike za kardiologiju, a ja sam radila kao medicinska sestra, primetila sam da je Jozef stalno sa nekim mlađim čovekom. Pitala sam ga ko je to, a on je rekao da je sin njegovog školskog druga. Dolazio je stalno na preglede kod Jozefa, a ti pregledi nisu bili evidentirani. Počeo je da vozi Jozefov “audi A4”. Zvao ga je i noću i danju, a Jozef je morao iste sekunde da napusti kuću i ode. Prestao je da oblači pidžamu, već je spavao obučen kako bi mogao što pre da izađe iz kuće kada dobije poziv. Govorio bi da ide na kliniku jer ima pregled, lagao je... - ispričala je supruga žrtve.

Bežao u ropstvo preko terase

Naglasila je da više ništa nije moglo da ga zaustavi i spreči, a da je to shvatila kada je jednom prilikom, pošto mu je rekla da ne može da ide i stala pred njega, on otišao u ćerkinu sobu da se preskoči preko terase i ode. 

- Onda sam jednom prilikom pitala zašto stalno zove Jozefa, u 2 u 3 sata noću, da on ima porodicu, ćerke, a on mi je rekao da mu je majka bolesna i ništa nisam iz njegovog odgovra mogla da zaključim - ispričala je.

Kako je navela, Jozef je sve češće odlazio od kuće i polako je prestajao da se druži sa svima, sa rodbinom, prijateljima, kolegama.

- Počeo je da se zadužuje kod svih, da diže kredite, da ne vraća novac. Pitala sam ga gde odlazi novac pošto u kuću ništa od toga nije uloženo, a on je rekao kako jednog dana nećemo imati ni za hleb. Više nisam mogla da doprem do njega, ni svađom, ni molbama.  Jednom prilikom zvao me je dok sam bila na moru i zatražio mi 2.000 evra, rekavši da će ga ubiti ako ne nađe novac. Pozvala sam ćerke i rekla im da mu ni slučajno ne pozajmljuju, one su bile uznemirene - kazala je supruga.

Dalje je navela da je dolazio kući jednom u nedelju dana, nekad ni u mesec dana, pocepan, prljav, kucao je preko noći na prozor da mu se otvori da uđe, ostajao bi vrlo kratko i zatim odlazio.

- Ljudi su mi govorili da su ga viđali na Somborskom bulevaru kako stoji na ulici kao prosjak. Pitala sam ga bezboj puta da li ga Nebojša ucenjuje, da li mu preti, zbog čega sve to radi, ali nikada nije hteo da kaže - navela je supruga.

Kako je navela, otkako su pre godinu dana Nebojša i njegova supruga uhapšeni, Jozef se vratio kući, oporavlja se, igra se sa unukom, vratio se i na posao, u jednoj privatnoj klinici.

Ima posledice zatočeništva 

Ipak posledice dugogodišnje torture se osećaju i dalje. 

- On i sada uvek stoji dok jede, valjda je navikao tako. Kada nešto želi da uzme iz frižidera, pita me da li sme. To su sve posledice svega što je preživeo, a sada je mnogo jasnije i zbog čega je sve to trpeo - kazala je Jozefova supruga.

Stručnu pomoć, kako kaže, odbija, jer veruje da sa svim ovim može da se izbori sam.

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike