Matejev nestanak digao je čitav region na noge: Sumnja se da je telo Splićanina isplivalo kod Ade Huje?

18.05.2022

08:52

0

Autor: 24sedam

Telo muškarca pronašli su mornari jutros oko 9.30 časova, a na terenu su forenzičari

Matejev nestanak digao je čitav region na noge: Sumnja se da je telo Splićanina isplivalo kod Ade Huje?
matej periš 3 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović MUP RH

Kod Ade Huje danas je pronađeno telo muškarca, čija garderoba načelno odgovara opisu one koju je nosio Splićanin Matej Periš, u noći nestanka između 30. i 31. decembra prošle godine.

Telo muškarca pronašli su mornari jutros oko 9.30 časova, a na terenu su forenzičari.

24sedam/PrintscreenInstagramnestali matej peris
 

Agonija nestanka mladog Splićanina digla je čitav region na noge, a u potragu za njim poslednjih pet meseci uključeni su pripadnici kako srpske, tako i hrvatske policije.

Poslednji trag za nestalim Perišem je bio signal njegovog mobilnog telefona u Dunavu, kod Velikog ratnog ostrva, a zadnji put Mateja su zabeležile kamere kafića u Beton hali, kako navodno silazi do reke. Međutim, do dana današnjeg, nije bilo utvrđeno da li je nestali Splićanin zapravo ušao u Savu ili ne, kao i zašto je signal lociran na pomenutoj lokaciji.

Od prvog dana nestanka Matejev otac, Nenad, boravio je u Beogradu, i bio u kontaktu sa nadležnim organima koji su informisali o toku slučaja. U martu se on vratio u Split kako bi bio sa svojom porodicom, a upravo pre sedam dana on je izjavio da planira da se uskoro vrati u srpsku prestonicu.

Tada je, kao i prethodnih meseci, rekao da ne gubi nadu i izrazio želju da sazna istinu, ma kakva god da je.

Podsetimo, Matej Periš nestao je 30. decembra tokom izlaska u klub Gotik. On je, iz nepoznatih razloga, izašao iz kluba, trčao do Sava promenade i, kako su kamere zabeležile, krenuo ka ledenoj Savi. Rekonstrukcija nestanka mladića koju je prikazala srpska policija, pokazala je da je signal njegovog telefona poslednji put uhvaćen u samoj reci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike