Jedan trenutak iz Beograda će pamtiti ceo život! Nenad Periš se slomio u programu uživo: "Samo me to ne pitajte"

23.04.2022

09:44

0

Četiri meseca traje agonija od noći kada je Splićanin nestao

Jedan trenutak iz Beograda će pamtiti ceo život! Nenad Periš se slomio u programu uživo: "Samo me to ne pitajte"
Nenad Periš Matej Periš - Copyright Milan Maricic/ATAImages MUP/RH

Za Splićaninom Matejem Perišem (27) koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu i dalje ne jenjava, ni posle četiri meseca. Njegov otac Nenad Periš proveo je prve mesece u prestonici, tragajući za sinom, a potom se vratio u Split. 

Ipak, i po povratku u rodni grad, kako je rekao za TV Prva, ostao je u kontaktu sa srpskom policijom, koja ga svaki dan obaveštava za nova saznanja, ali koja, nažalost, nisu još uvek dovela do novih informacija koje bi pomogle u potrazi za Matejem. 

Milan Maricic/ATAImages
 

- Želje da je živ su uvek prisutne, ja očekujem da se Matej pojavi, jer ništa nije sagledano do kraja i ne postoji činjenica da je Matej zavrsio u reci sa sigurnošću. Mi očekujemo i nadamo se da se Matej pojavi i uopšte nije važno šta se dogodilo, samo da se pojavi. Sva razmišljanja su otvorena i Bog će da ti da se nešto na kraju ipak sazna i da se ova agonija završi. Nema druge nego verovati i nadati se i to je ono što mene vodi kroz život i šta god da se dogodi ja ću znati da je Matej na pravom mestu - rekao je otac nestalog Splićanina za TV Prva.

Dodaje da je i sam više puta prošao kroz celu priču i uklapanju u nju prijatelje, policiju i svoja razmišljanja ali da je i dalje sve jedna velika enigma. 

- Matej nije nestao, on je otišao. Moje mišljenje je da je Matej znao gde ide i da ako se nešto dogodilo da je to bilo neočekivano za njega. Sve su opcije otvorene i ja se nadam najboljem. Znam da ako bi se pronašao, da bi i u Hrvatskoj i Srbiji bilo veliko slavlje - rekao je Nenad i poželeo je srećan Uskrs svima u Srbiji sa suzama u očima.

Podsetio je i na momenat u Beogradu kad je dobio čokoladicu od starijeg gospodina šetajući na Savskom keju i da mu je to mnogo značilo i da će taj trenutak pamtiti do kraja života, kao i to da je veliku podršku dobio od ljudi i kad se vratio u Split.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
 

- Ja sam morao proći ponovo celu priču kad sam došao u Split i to mi je bilo jako bolno. Tu sam se vratio zbog porodice i morao sam da nastavim da živim realan život. Bolno je, ali to je život. Matej je uvek sa mnom, možda neće biti kao nekad, ali srešćemo se negde - rekao je Periš.

On je ponovio da se nada da će se Matej vratiti živ i zdrav, ali je zamolio da ga ne pita "sa kojim postotkom nade" veruje u to.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike