Otac nestalog Mateja u poseti Patrijaršiji: Reči poglavara Srpske pravoslavne crkve mu ulivaju nadu!

03.03.2022

15:43

0

Nenad i dalje ostaje u Beogradu jer kako sam tvrdi "njemu je ovde nestalo dete, a ne stvar"

Otac nestalog Mateja u poseti Patrijaršiji: Reči poglavara Srpske pravoslavne crkve mu ulivaju nadu!
misa nadbiskup Nenad (2) - Copyright ATA Images/ Milan Maričić

"Patrijarh Porfirije mi je rekao da se nada da ću uskoro naći svog sina", rekao je Nenad Periš, otac Mateja koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a za kojim se traga već dva meseca. 

Naime, otac nestalog Splićanina je za Telegraf rekao kako je danas bio u Patrijaršiji gde se sreo sa patrijarhom Porfirijem.

Milan Maricic/ATAImages
Nenad Periš

- Patrijarh Porfirije mi je rekao da se nada da ću uskoro naći svog sina i da ću se sa njim vratiti kući. Osetio sam da je to rekao iskreno i dogovorili smo za sutra ujutru moltivu za mog Mateju. Dugujem mu veliku zahvalnost, ali i svakom ko se moli da nađem svog sina - kaže Nenad.

I dalje ostaje u Beogradu jer kako sam tvrdi "njemu je ovde nestalo dete, a ne stvar".

- I dalje želim samo istinu i spreman sam da se sučim sa njom. U svakodnevnom kontaktu sam sa beogradskom policijom. I dalje pretražuju i kopno i Savu i Dunav. Sve informacije o tome gde je viđen moj sin ispostavile su se kao netačne. Istraga je završena. Sve što su mogli, proverili su - objašnjava Periš.

MUP RH
Matej Periš

Kako sam kaže, gotovo svaki dan odlazi do mesta gde je njegov sin nestao. Teško mu je da poveruje da je upao u vodu, pa makar to bio i nesrećni slučaj. 

- Bio sam i juče na Promenadi. Gledam u Savu i razmišljam šta se sa Matejem dogodilo. Primetio sam da nema kamera i da je on mogao da ode do parkinga i da ga niko ne primeti - kaže Periš.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio prijatelje i izašao iz kluba "Gotik", koji se nalazi u Beton hali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike