"Pričala je da će nauditi sebi, nismo verovali da je to uradila detetu": Komšije u šoku govore o majci koja je skočila sa sinom u naručju

17.05.2022

19:10

0

Supružnici već duže vreme ne žive zajedno

"Pričala je da će nauditi sebi, nismo verovali da je to uradila detetu": Komšije u šoku govore o majci koja je skočila sa sinom u naručju
Mirijevo 23 - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

Slučaj majke M. K. (40), koja je, kako se sumnja, skočila sa maloletnim sinom u naručju pre četiri dana sa trećeg sprata zgrade u beogradskom naselju Mirijevo, uznemirila je stanare u Ulici Grge Jankesa, gde se ova nesreća dogodila. Šta je bio motiv još uvek nije poznato, ali se sumnja da je žena to uradila jer navodno nije mogla da se pomiri sa razvodom braka.

M. K. i njeno dete preživeli su pad. Prema nezvaničnim informacijama, ona ima višestruke prelome, dok je dete u stabilnom stanju i van životne opasnosti. Podsetimo, nakon skoka sa trećeg sprata oni su pali na travnjak ispred zgrade. Na mesto nesreće odmah je došao otac dečaka, odnosno bivši suprug M. K.

24sedam/L.Đ.T.
 

Komšije kažu da se M. K. sa stanarima zgrade nije preterano družila i napominju da su čuli spekulacije o tome kako je ona, navodno, kazala da hoće da digne ruku na sebe. Takođe, ispričali su nam kako je neko od komšija navodno ranije pozvao njenog bivšeg supruga i skrenuo mu pažnju na njeno ponašanje.

- Načuli smo da je pričala da hoće da se ubije. Jedna komšinica je pozvala njenog supruga, koji ne živi ovde, i kazala mu za probleme u vezi sa njom. Međutim, on joj je rekao da je to njihova privatna stvar i da je se ne tiče. Čuli smo da je išla po lekarima poslednjih mesec dana, očigledno da joj je bila potrebna pomoć. Zbog čega je skočila sa detetom, ne znamo, ali svi pričaju da ona jednostavno nije mogla da preboli to što će se razvesti od muža. Najverovatnije joj je razvod teško pao, ali to nije razlog da skače sa zgrade, pogotovo ne sa detetom koje ništa nije krivo - pričaju komšije.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800 309 309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9.00 do 18.00 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800 300 303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni i nesigurni.

Druga komšinica sa kojom smo razgovarli kaže kako razvod braka može ostaviti izvesne posledice.

- Ko zna kakva je muka na to naterala. Čula sam da je skočila sa sprata zbog razvoda. Ja sam se razvela od muža, tako da znam kako je to, i za mene je to bio strašan period u životu. Imala sam podršku porodice i svojih šefova sa posla, koji su razumeli situaciju koja me je zadesila. Čitam svašta po novinama o ovom slučaju i smatram da ne bi trebalo svu krivicu svaliti na nju. Kada jedna majka digne ruku na svoje dete - sigurno da to ne čini u svesnom stanju. Njoj je verovatno bila potrebna pomoć, ali očito da za to niko nije imao sluha. Trebala joj je ljubav, pažnja, jer znate, nije lako ženi kada ostane sama sa detetom - kaže komšinica Dragica.

Osvrt na slučaj

Prema nepotvrđenim informacijama, majka je pre skoka, kako se spekuliše, dete polila kiselinom. 

- Čuli smo da dete ima opekotine od kiseline kojom ga je polila - kazala je komšinica za beogradske medije.

Kako smo saznali, M. K. ima i ćerku, koja u trenucima drame nije bila u stanu sa majkom i bratom.

Podsetimo, mediji su preneli izjavu bivšeg supruga M. K. koji je, između ostalog, zamolio novinare za razumevanje.

- Moja supruga je zdrava žena. Moji zaključci zbog čega je to uradila nisu validni. Molim vas da razumete moju situaciju - rekao je suprug žene za Telegraf.

Takođe, od stanara zgrade čulo se da je M. K. navodno nedavno tražila ključeve od vrata za izlaz na krov zgrade, tvrdeći da je sinu htela da pokaže pogled. Stanari sumnjaju da je ona još tada razmišljala da baci sina sa zgrade i da potom presudi i sebi.

Pita za svoje noge, ne spominje sina

M. K. ima višestruke prelome i zbrinuta je na odeljenju intenzivne nege.

- Ima prelome rebara, kukova i karlice. Ona je svesna, ali ni u jednom trenutku nije pitala za sina, samo pita lekare šta joj je sa nogama - rekao je sagovornik iz Urgentnog centra.

Oglasio se Centar za socijalni rad

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu oglasio se povodom slučaja majke koja je, kako se sumnja, sa detetom skočila sa trećeg sprata zgrade.

- Gradski centar za socijalni rad nije imao prijava niti saznanja za nasilje nad detetom/decom u navedenoj porodici. Gradski centar će kao organ starateljstva, u skladu sa zakonom, procenom, procedurom i aktuelnom situacijom, preduzimati sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu dece iz porodice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike