"Dete je počelo da vrišti, a za njim je pala i ona": Komšije u Mirijevu otkrile šta se dešavalo pre nego što je majka bacila dete i skočila

14.05.2022

08:23

0

Na mestu nesreće odmah se pojavio njen bivši suprug, koji je vidno potresen davao izjavu policiji

"Dete je počelo da vrišti, a za njim je pala i ona": Komšije u Mirijevu otkrile šta se dešavalo pre nego što  je majka bacila dete i skočila
Mirijevo - 1 - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

U beogradskom naselju Mirijevo žena je juče bacila sina (5) kroz prozor na trećem spratu, a potom skočila za njim jer, navodno, nije mogla da se pomiri s razvodom braka.

Stravična nesreća dogodila se oko 8.30, a žena i dete su preživeli pad i s teškim povredama su prevezeni u bolnicu.

- U jutarnjim satima prijavljeno je da ispred zgrade leže žena i deteta. Na teren su odmah krenule patrola i ekipa Hitne pomoći. Tamo su zatekli jeziv prizor, žena i dete su ležali na travi pored pločnika, a odmah je utvrđeno da je majka bacila sina kroz prozor, pa skočila za njim - rekao je izvor i dodao:

Očajni otac

- Odmah su prevezeni u bolnicu, gde je utvrđeno da nisu životno ugroženi. Ustanovljeno je i da je majka pre skoka popila veću količinu bensedina i alkohola, kao i da se na ovaj korak odlučila jer se nedavno rastala sa suprugom - kaže izvor.

Na mestu nesreće odmah se pojavio njen bivši suprug, koji je vidno potresen davao policiji izjavu, a po dolasku ispred zgrade opsovao je i rekao da je njegova žena već najavljivala ovakvu stvar.

Potresan prizor

Na mestu pada mogao se videti potresan prizor, tragovi krvi bili su na travi pored trotoara, a ostale su i dečje papučice koje je nosio njen sinčić.

- Šokirani smo ovim događajem, ne možemo da poverujemo da je tako htela da naudi sinu. Molimo se da dete bude dobro - rekle su komšije.

- Sada idem na Institut da vidim kako mi je dete. Trenutno nisam u stanju da kažem više, imajte razumevanja, ni ja nisam svestan šta se dogodilo i zašto se ovo dogodilo - ispričao je kroz suze otac povređenog dečaka.

Komšinica koja je izlazila iz susedne zgrade kada se tragedija dogodila ispričala je da je žena s prozora na trećem spratu prvo bacila dete, pa zatim skočila za njim.

- Izašla sam da prošetam kada sam čula strahovit udarac. Dete je počelo da vrišti i plače, a za njim je odmah pala i majka. Jedan mladić istrčao je odmah tu i uhvatio se za glavu. Koliko znam, ona je upravo s tim komšijom imala problema. Gotovo kroz plač vikao je "Zašto je nisam prijavio ranije, možda bih ovo dete spasao" - opisala je potresena starica.

Agresivna

Stanari zgrade u kojoj je žena živela sa sinom opisali su je kao jako nervoznu i agresivnu ženu, koja je maltretirala svoju decu.

- Mnogo je bila agresivna prema deci, ali i prema nama komšijama. Devojčicu koja je malo starija stalno je tukla, kada bismo mi nešto pokušali da joj kažemo, samo bi nas oterala. Govorila je da su to njena deca i da se mi ne mešamo - priča starija žena i dodaje:

- Pre nekoliko dana došla je kod mene i tražila mi ključ od krova. Kada sam je upitala za šta joj treba, ona je rekla da želi dete da izvede gore, da mu pokaže pogled, da vidi malo sveta. Nisam imala ključ, ali joj svakako ne bih dala, jer je zabranjeno da se izlazi na krov. Možda je i tada htela da mu naudi.

Nisu životno ugroženi

Dečak koga je majka juče bacila s prozora najpre je primljen u Urgentni centar zajedno s majkom i po dolasku nije bio životno ugrožen, a potom je transportovan na Institut za majku i dete.

- Dete nije imalo povrede glave, ni frakture lobanje, što je bila najvažnija indikacija da ne ostane u Urgentnom, pa je transportovano u Institut za majku i dete kao pacijent koji u tom momentu nije bio životno ugrožen. Dečak čak nema ni preloma. Svestan je bio i komunikativan, a samo je govorio da ga sve živo boli i da mu se spava - kaž izvor.

- Njegova majka, s druge strane, ima obostrane prelome rebara, kukova i nogu. Ona nijednog trenutka nije pitala za sina, već je samo ponavljala da ne zna šta joj je s nogama - priča izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike