Oglasio se Centar za socijalni rad: Ovo su rekli za majku koja je u petak bacila dete sa trećeg sprata

16.05.2022

12:16

0

Dečak je srećom prošao bez težih povreda

Oglasio se Centar za socijalni rad: Ovo su rekli za majku koja je u petak bacila dete sa trećeg sprata
Mirijevo - 2 - Copyright 24sedam/L.Đ.T.

Centar za socijalni rad u Beogradu oglasio se po prvi put povodom slučaja majke koja je je 13. maja bacila svoje dete sa trećeg sprata, a zatim skočila za njim.

- Gradski centar za socijalni rad nije imao prijava, niti saznanja za nasilje nad detetom/decom u navedenoj porodici. Gradski centar će kao organ starateljstva, u skladu sa zakonom, procenom, procedurom i aktuelnom situacijom preduzimati sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu dece iz porodice - saopštili su.

Podsećamo, u petak rano ujutro Hitnoj pomoći je saopšteno da su majka i dete skočili sa zgrade. Na licu mesta su zatečeni u svesnom stanju i prevezeni su u Urgentni centar.

Sumnja se da je majka sina (7), pre nego što ga je bacila, polila kiselinom.

- Čuli smo da je dete polila i kiselinom. Prema onome što smo čuli, dete je mučila od sinoć. Sve je počelo oko 21 čas. Čuli smo da ga vuče po stanu. Mali je plakao i vrištao - ispričale su komšije u petak.

Dete prošlo bez povreda

24sedam/L.Đ.T.
 

Dečak je najpre primljen u Urgentni centar zajedno s majkom i po dolasku nije bio životno ugrožen, a potom je transportovan na Institut za majku i dete.

- Dete nije imalo povrede glave, ni frakture lobanje, što je bila najvažnija indikacija da ne ostane u Urgentnom, pa je transportovano u Institut za majku i dete kao pacijent koji u tom momentu nije bio životno ugrožen. Dečak čak nema ni preloma. Svestan je bio i komunikativan, a samo je govorio da ga sve živo boli i da mu se spava - kaž izvor upoznat sa slučajem.

- Njegova majka, s druge strane, ima obostrane prelome rebara, kukova i nogu. Ona nijednog trenutka nije pitala za sina, već je samo ponavljala da ne zna šta joj je s nogama - priča izvor.

Po dolasku u bolnicu, žena je sve vreme pitala za svoje povrede nogu, dok dete ni u jednom trenutku nije spomenula.

Podsećamo, nakon nesreće, ispred zgrade se pojavio i otac deteta, koji je u procesu razvoda sa majkom dečaka.

- Moja supruga je zdrava žena. Moji zaključci zbog čega je to uradila nisu validni. Molim vas da razumete moju situaciju - rekao je on za Telegraf.

Zajedno imaju i ćerku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike