SAZNAJEMO Da li su drugovi navijača „Rada“ u teretani videli lice ubice koji je Luki pucao u glavu

10.05.2022

06:45

1

Inspektori beogradske policije razgovarali su sa osobama koje su bile bliske sa Perenčevićem kako bi saznali ko je i zbog čega želeo njegovu smrt

SAZNAJEMO Da li su drugovi navijača „Rada“ u teretani videli lice ubice koji je Luki pucao u glavu
Ubistvo Luke Perenčevića - Copyright 24sedam/M.S. Pixabay Privatna arhiva

Beogradska policija traga za napadačem koji je juče u imrovizovanoj teretani na Banjici ubio navijača „Rada“ Luku Perenčevića. Nadležni tužilac dao je naredbu da se uzmu izjave od potencijalnih očevidaca koji su se u trenutku pucnjave nalazili kod mesta zločina u Bulevaru oslobođenja 128, a pre svega od Lukinih drugara iz teretane koji su mu prvi pritekli u pomoć, nakon što mu je ubica iz neposredne blizine pucao u glavu.

Nakon ispaljenih šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem, Perenčević se srušio na pod kojim je potekla krv.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic
Ubijeni Luka Perenčević

Kako 24sedam saznaje od izvora bliskog istrazi, u tom trenutku pritrčala su mu trojica drugova sa kojima je juče ujutro udarao u džak, ali od ubice nije više bilo nikakvog traga.

- Sve se dogodilo neverovatnom brzinom i niko od njih nije uspeo da vidi lice napadača, čak ni bilo kakav detalj koji bi poslužio kao polazna tačka u identifikaciji, otkriva ovaj izvor.

Kako dalje navodi, u pokušaju da se u prva 24 sata sklopi što više kockica ovog ubistva, inspektori beogradske policije razgovarali su sa osobama koje su bile bliske sa Perenčevićem kako bi saznali da li je i sa kim Luka bio u sukobu, i ko je i zbog čega želeo njegovu smrt.

-U ovom trenutku niko sa kim je obavljen razgovor ne može da pretpostavi koji je motiv da se pošalje plaćenik na Perenčevića. Jedno šta se pominje to je Lukin sukob sa trojicom braće Rakočević, optužene za smrt Filipa Lepojevića, koji je bio blizak Perenčeviću i bio je deo njegove ekipe sa Banjice. Da li se ovde krije motiv ove surove likvidacije ili su u pitanju neki neraščišćeni odnosi vezani na trgovinu drogom ali i tribinu, pokušaće da se otkrije u narednim danima, dodaje obavešteni sagovornik našeg portala, koji napominje da je ovo ubistvo temeljno pripremano, te da je žrtva danima praćena.

Kako je 24sedam već pisao, Luka Perenčević gotovo ceo život živeo je na Banjici, na adresi na kojoj je juče i ubijen, u ulici Bulevar oslobođenja 128. U garažama napravljena je improvizovana teretana sa nekoliko džakova i tegova u koju je dolazio da vežba sa drugarima iz kraja.

U nameri da se skrasi, pre izvesnog vremena, odselio se sa Banjice na Dorćol, a pre nepuna tri meseca dobio je sina.

Na Banjici je duže vreme držao kafić koji je, pre pet meseci, izgoreo, navodno, zbog neispravnh instalacija, iako se sumnjalo da je požar podmetnut.

Inače, prema saznanjima našeg portala, Luka Perenčević kao dete počeo je da trenira rukomet i u tom sportu bio perspektivan, međutim, u godinama kada je trebalo da napreduje u ovom sportu, on je treninge zamenio odlascima na tribine „Rada“ kao navijač.

Ubica je do mesta zločina na Banjici pištolj sa prigušivačem nosio u torbi „Glovo“ za dostavu hrane.

 Neprimetno je stigao do teretne u kojoj je u tom trenutku Perenčević sedeo na klupi. Prišao mu je, izvadio iz torbe oružje i ubio ga iz neposredne blizine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike