Napad sonom kiselinom u Pančevu nije mu prvi - Zoran ima debeo dosije: Iživljavao se nad ženama, optužen za ubistvo tašte, a to nije sve!

07.04.2022

12:28

1

Zoran je već hapšen i ležao je u zatvoru

Napad sonom kiselinom u Pančevu nije mu prvi - Zoran ima debeo dosije: Iživljavao se nad ženama, optužen za ubistvo tašte, a to nije sve!
zoran - Copyright Profimedia/MUP

Vranjanac Zoran K, koji je uhapšen u Pančevu zbog sumnje da je zatočio u stanu i vezao za krevet svoju partnerku Nadu S. (48), a zatim joj polio oči sonom kiselinom, odranije je poznat policiji. I Vranjanci su čuli za njega, odnosno u gradu je poznato da je već nasrtao na dve žene, pišu mediji.

Zoran je već hapšen jer je nožem napao majku i ćerku u njihovom rodnom selu. On je potom zapalio dve kuće i seno. Tada je potraga za njim trajala danima, a meštani sela u blizini Vranja bili su ogorčeni jer je Zoran već bio u zatvoru, ali je pušten na vikend tokom kog je učinio niz krivičnih dela.

Njegov prvi zločin

Prema pisanjima beogradski medija, 2000. godine, Zoran K. iz Sekirja kod Vranja, ubio je taštu Ružicu Antonijević (53). Jezivom ubistvu je prethodila višečasovna drama koju je posmatralo nekoliko stotina meštana naselja Ogledna stanica u Vranju. Razjareni muškarac je, oko devet sati, iznenada upao u kuću Antonijevića u kojoj su bile Ružica i njena kćerka Marina. Uz pretnju pištoljem odveo je na sprat kuće svoju nevenčanu suprugu Marinu i vezao je pertlom za stolicu. Posle toga je sišao u prizemlje da se raspravi s taštom, a Marina je za to vreme uspela da se odveže i neopaženo pobegne kod komšija. Ona je i pozvala policiju.

Kada su policajci stigli, Zoran se prvo zabarikadirao u kuću, a zatim je i zapalio unutrašnjost, opirući se policiji i vatrogascima više od dva sata. Policajci su oko 11 uspeli da uđu, a u kući su prvo zatekli telo Ružice Antonijević, koju je, kako se pretpostvljalo, ubio Zoran. Pripadnici specijalne policije zatekli su ga ranjenog, a sumnjalose da je pokušao da se ubije pucajući sebi u grudi. On je u teškom stanju prebačen je u bolnicu u Vranju.

Privatna arhiva
 

Zoran je te godine završio iza rešetaka jer je osuđen na 13 godina zatvora. 11 godina kasnije se ponovo našao na slobodi, a pušten je iz zatvora za vikend. Ipak, ispostavilo se da je ta odluka nadležnih bila pogrešna, jer je nastavio da svojim divljanjem.

Nožem povredio komšinice

Naime, on je došao kod majke i očuha u Sekirju, ali je onda bez ikakvog povoda napao njihove prve komšije Živkoviće tako što je izvukao nož, a zatim napao komšinice. Nesrećne žene je povredio, a zatim je zapalio dva objekta i seno. Zoran je ovoga puta pobegao.

Uplašeni stanovnici okolnih sela organizovali su straže i dežurstva jer su se bojali da će Zoran ponovo da ne nasrne na neku porodicu. Međutim, on se ubrzo predao.

- Zoran se deset dana skrivao po planinskim bespućima i najverovatnije su ga naše intenzivne potere unervozile, pa je zbog toga odlučio da se preda jer više nije imao gde da se sakrije - rekao je tada potparol vranjske policije Dragan Stamenković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike