Lukin ubica imao pomagača? Marković sumnja u društvo ubijenog: Pustili su ga da pobegne!

03.05.2022

10:06

0

Policija i dalje traga za njim

Lukin ubica imao pomagača? Marković sumnja u društvo ubijenog: Pustili su ga da pobegne!
luka žižić(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović

Od ubistva Luke Žižića (37) prošlo je pet dana, a nepoznati muškarac koji je ušetao u njegov kafić "Ritual" i otvorio vatru, još uvek nije pronađen.

Predsednik Sindikata policije Blažo Marković sumnja da je zločin počinio profesionalac.

- Mi nikad nismo razmišljali o motivima, nego o načinu na koji je Luka Žižić likvidiran. Za početak, imamo dilemu da li je to uradio profesionalac ili ne. Prisetimo se da smo imali ubistvo (policijskog generala, prim. nov) Radomira Stojičića Badže, gde je ubica likvidirao samo njega. Ako se vratimo na ovo ubistvo, imamo samo jednog počinioca, koji je, kako se priča, kružio oko kafića, ušao u WC, a onda ubio samo onog kog je on smatrao da treba - kaže Marković.

Takođe, postoji mogućnost da je ubici pomogao neko iz Žižićevog okruženja.

- Ono što je meni interesantno u vezi s tom pričom je da ubica izlazi, sustižu ga drugovi ubijenog i tuku ga. Kamera je tako postavljena da se ne može jasno videti lice. Međutim, vidi se da mu jedan od drugova ubijenog oduzima pištolj i udara, a onda se, na meni nestvaran način, svi udaljavaju od ubice. On izlazi, seda na trotinet i odlazi - ističe Marković.

On dodaje da mu je čudno što niko od prijatelja ubijenog nije onemogućio bekstvo ubice prenosi Kurir.

- Dakle, ovo sada stvara sumnju da li je sve uradila profesionalna ruka ili ne. Postavlja se pitanje da li je imao pomagača u tome svemu. Jer meni je prosto nejasno da svi odlaze od njega. Nisam video nijedan dobar udarac u glavu, svi su ga udarali po drugim mestima gde je on ladno mogao da ustane i da ode. To ovoj priči daje nešto čudno - dodaje Marković.

Ipak, on ne sumnja da će ubica ubrzo biti pronađen.

- Kolege iz odeljenja za ubistva Beogradske policije će ga sigurno pronaći, dosad je retko ko uspeo da im umakne, pa neće ni on. Ali, po mom ličnom mišljenju on je imao pomagača među onima koji su ga tukli, jer po meni je nebulozno da odlaze od njega, a videlo se da mu nije bilo spasa. Ako se dobro sećam iz vaših izveštaja, tu je bio i rođeni brat ubijenog. On je ostao pored brata, a drugi su pokušali da savladaju ubicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike