Koraća hteli da namame u ritopečku klanicu, prozreo ih posle druge poruke: Osim Belivuka, Filipa hteli da likvidiraju i Šaranovićevi ljudi!

02.05.2022

11:07

0

Desna ruka Luka Bojovića prozreo nameru Belivukovih ljudi, a onda dobijao preteće poruke

Koraća hteli da namame u ritopečku klanicu, prozreo ih posle druge poruke: Osim Belivuka, Filipa hteli da likvidiraju i Šaranovićevi ljudi!
Copyright

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, koji se predao u Hrvatskoj, godinama je bio na meti klana Veljka Belivuka, ali i Šaranovićevih ljudi. O tome da su članovi Belivukovog klana pokušali da namame u klanicu u Ritopeku i Filipa Koraća otkrio je na saslušanju navodno Bojan Hrvatin, svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihovog klana. Taj plan se izjalovio, jer ih je Korać, koji navodno važi za jednog od šefova "škaljarskog klana", prozreo,

Osim Šaranovića, kome se dok nije ubijen sudilo u odsustvu, presuda je doneta i Milošu Delibašiću, Ratku Koljenšiću, Saši Cvetanoviću, Slaviši Novakoviću, Milošu Vojinoviću i Bojanu Miletiću. Ovom presudom, osim kazne za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, oni su oglašeni krivim i da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je nameravala da likvidira još nekoliko osoba, među kojima je bio i Filip Korać.

Korać se pominje i u optužnici protiv Belivukovog klana i iz nje proizilazi da je i ova kriminalna grupa nameravala da ga ubije. Neki od brutalno ubijenih u Ritopeku, stradali su i zbog toga što su bili bliski Koraću, tvrdi izvor upoznat sa istragom.

Printscreen/Youtube/Facebook
 

Optuženi su na leđima ubijenog Gorana Veličkovića Goksija izrezali reči "Korać pi..a", fotografisali, a potom slike slali osobama iz Veličkovićevog telefona sa aplikacijom Skaj.

Sve se, kako navodno tvrdi Hrvatin, odigralo posle brutalnog ubistva Gorana Veličkovića Goksija u kući strave u Ritopeku u kojoj su nastale i monstruozne fotografije koje je javnost imala priliku da vidi.

"Provalio" ih posle druge poruke

Hrvatin je objasnio da je klopka za Koraća bila spremljena na isti način na koji je namamljen Lazar Vukićević.

– On je nas odmah posle prve-druge poruke provalio – rekao je Hrvatin.

Tada su mu poslali fotografiju Veličkovićevog tela na kojem su krvlju ispisali “Korać pi*ka”. Potom su mu poslali još jednu poruku: "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, navataćemo te".

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Pink/Mup
 

Hrvatin je inače u svom iskazu objasnio i da je Lazar Vukićević namamljen tako što su mu preko aplikacije “Skaj” poslate fotografije vezanog Belivuka uz poziv da dođe i “završi posao”.

– Vukićević je zagrizao udicu. Oko osam sati uveče njega je na jednom parkingu u Radničkoj ulici pokupio Belivukov saradnik. Pre nego što je prešao kod njega u automobil, Vukićević je prijatelju, sa kojim je došao, rekao da su ga, ako se ne vrati, prodala braća Crnogorci. Posle toga otišao je u Ritopek – ispričao je Hrvatin.

Vukićević osetio nameštaljku

Prema njegovim rečima, kad se dovezao u kuću u Ritopeku, Vukićević je osetio da je u pitanju nameštaljka, ali je već bilo kasno.

– Izvadio je pištolj, jer mu je nešto bilo sumnjivo. Kad je video pištolj, prvi za pištolj i ruku je skočio Miloš Budimir. Ovaj je uspeo da opali metak, ali nikog nije pogodio. Tu su oni njega na betonu prebili dobro. U planu je bilo da ga ispituju, ali je on toliko bio prebijen da nije mogao da priča i samo su ga dovršili – tvrdio je Hrvatin.

 

M.M./ATAImages/Pixabay
 

Sličnu sudbinu doživeo je i Milan Ljepoja, pripadnik Pink pantera, o čemu je takođe svedočio Hrvatin.

– Ispred kuće u Ritopeku bio je parkiran blindirani "BMW". Miljković ga je specijalno nabavio da bi lakše namamio Milana Ljepoju, koji je hteo da nabavi takav auto, da uđe u dvorište. To se i desilo – naveo je potencijalni svedok saradnik.

Belivuk bio povređen

Kako je ispričao pred istražnim organima, došao je u kuću kad je Ljepoja bio savladan.

– Belivuk je bio povređen, šepao je u savlađivanju Ljepoje – objasnio je Hrvatin i rekao da je kad je sišao u bunker video Ljepoju kako sedi.

Nije, kako tvrdi, izgledao previše uplašeno.

– Već je bio najlon okolo, najlon ispod, na stolici je sedeo, sa lisicama pozadi, vidno izubijan… Sedeo je i pričao najnormalnije. On je pričao o nekim dešavanjima, pitan je bio za onu pljačku u Dubaiju kako je rađena – objasnio je Hrvatin.

Pošto je razumeo šta ga čeka, Ljepoja im je navodno rekao: "Ja nešto nisam za ovo, ja sam više za ono ulica, pištolj, fazon da se rešava".

Odlučili su da mu ne odrubljuju glavu, već da ga udave. Angažovala su se čak trojica i to navodno Belivuk, Hrvatin i Srđan Lalić, koji su ga, uz napor, ugušili kesom i žicom, kako objašnjava svedok! "Najjači dosad, veruj, ozbiljna borba", izvestio je, kako piše u optužnici, Belivuk nepoznatu osobu posle ubistva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike