Da li se najbliži saradnik Luke Bojovića predao hrvatskoj policiji jer mu treba alibi? "Dobar dan, ja sam Filip Korać, lice s poternice"!

01.05.2022

10:30

0

Autor: Lj.K.

Koraća je suparnički "kavački klan" progonio kao ranjenu zver pokušavajući da ga likvidira

Da li se najbliži saradnik Luke Bojovića predao hrvatskoj policiji jer mu treba alibi? "Dobar dan, ja sam Filip Korać, lice s poternice"!
filip-korac-725x518 - Copyright Filip Korać/Foto: MUP

Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića, svojevoljno je u utorak 26. aprila došao u zagrebački zatvor Remetinec, zahtevajući da ga hrvatski pravosudni organi uhapse.

- Dobar dan, ja sam Filip Korać, došao sam da se javim jer je za mnom raspisana poternica, rekao je, prema pisanju Jutarnjeg lista, odbegli Korać kada se pojavio na prijavnici zatvora, a njegovu predaju najavio im je dan ranije njegov advokat Gordan Preglej.

Za Koraćem je bila raspisana poternica zbog falsifikovanja dokumenata.

Poznavaoci prilika u podzmelju smatraju da Korać nije tek tako odlučio da se preda zbog minornog krivičnog dela. S obzirom da ga je suparnički "kavački klan" poslednjih godina progonio kao ranjenu zver, on je svakog trenutka morao da razmišlja nekoliko koraka unapred da bi ostao živ.

- Znajući koliko je oprezan i da je, uprkos poterama kriminalaca za njim po celom regionu, uspeo da ostane živ, vrlo je indikativno što se sam došetao do zagrebačkog istražnog zatvora da se preda. Izvesnije je da je saznao šta je moguće da će se narednom periodu odigravati u podzemlju, i moguće je da mu u tom smislu boravak iza rešetaka treba kao alibi, smatra jedan od sagovornia iz bezbednosnih struktura.

Preglej je naveo da mu se "gospodin Korać javio i kazao mu kako je saznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi postupak za krivično delo falsifikovanje isprava". Odlučio je, kaže, da reši tu situaciju, pa se predao i odmah je sproveden u pritvor.

- U pitanju je bagatelni postupak i u celom ovom slučaju nema nikakve misterije, dodao je Koraćev advokat, navodeći da njegov klijent neće biti izručen Srbiji.

- U Srbiji se protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak, i zato nema potrebe da gospodin Korać bude izručen - pojasnio je Preglej.

Dodao je i to da Koraća nije u mogućnosti da psoeti narednih dana jer se on nalazi u izolaciji zbog korona virusa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike