Nikola iz Uba umro od otoka mozga i pluća: Obdukcija pokazala da nije ubijen staklenim dozerom za šećer?

24.04.2022

09:57

0

Nikola Lukić preminuo dva i po sata posle tuče u kojoj je razdvajao učesnike

Nikola iz Uba umro od otoka mozga i pluća: Obdukcija pokazala da nije ubijen staklenim dozerom za šećer?
Nikola Lukić (1) - Copyright Printscreen/Facebook/Nikola Lukić

Ubljanin Nikola Lukić (26) izdahnuo je od posledica otoka mozga i pluća. Dodatne toksikološke analize trebalo bi da otkriju kako je do toga došlo, nakon što je mladića u petak uveče L. M. (43) udario staklenim dozerom u čelo. L. M. je, da podsetimo, uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, obdukcija tela Nikole Lukića, pokazala je da je njegova smrt, kako se izjasnio sudski obducent dr Ljubiša Božić, “nastupila kao posledica otoka mozga i pluća”. Sudski obducent se takođe izjasnio da se na njegovoj glavi, po intezitetu, nalaze površinske rane. Zbog svega toga, naložene su dodatne toksikološke analize kako bi se utvrdilo kako je došlo do otoka mozga nastradalog Ubljanina.

Nikola je, kako pokazuje dosadašnja istraga, ali i snimak video-nadzora iz ugostiteljskog objekta “London” u centru Uba gde se dogodio incident, nastradao pokušavajući da spreči veći fizički sukob između L. M. i vlasnika tog kafića Đ. V.

Kako se vidi na snimku, za jednim stolom u kafiću sedi šestočlano društvo, a u jednom trenutku, nakon verbalne rasprave, L. M. nasrće i rukama za glavu hvata Đ. V. koji mu sedi sa desne strane.

Dvojica muškaraca, od kojih je jedan i Lukić, potom pokušavaju da ih razdvoje, a tome se, pokazuje snimak, pridružuje i jedna od radnica lokala. Đ. V. i L. M. su konačno razdvojeni iz međusobnog gušanja, jedan od muškaraca udaljuje napadača prema izlazu iz kafića, ali L. M. potom sa jednog od stolova uzima stakleni dozer za šećer, ponovo prilazi vlasniku objekta kojeg drže Lukić i jedna devojka, zamahuje u njihovom pravcu i Nikolu dozerom pogađa u glavu.

L. M. se potom udaljio iz “Londona”, ali je kasnije uhapšen. Sa krivičnom prijavom za ubistvo, nakon policijskog zadržavanja, biće sproveden u Više tužilaštvo u Valjevo.

Po nezvaničnim informacijama, nakon povrede koju je zadobio pokušavajući da spreči veću tuču, Nikola Lukić je odmah pregledan u ubskom Domu zdravlja i otpušten, jer se osećao dobro. Na žalost, dva i po sata kasnije mu je pozlilo, odmah je transportovan iz Uba u Valjevo, ali je preminuo u Urgentnom centru Opšte bolnice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike