Srbin na Malti kratežom pretio policiji i na njih puštao pitbulove: Drama okončana posle šest sati

03.11.2020

06:56 >> 08:36

0

Autor: E. H.

Državljanin Srbije (38) zabarakadirao se u stanu oko 20 časova. Specijalci uz šok bombe upali u njegov stan oko dva sata posle ponoći

Srbin na Malti kratežom pretio policiji i na njih puštao pitbulove: Drama okončana posle šest sati
Copyright Foto: Malta Police Force

Srbin (38) naoružan do zuba digao je maltešku policiju na noge nakon što se zabarakadirao u stanu u gradiću Pieta, u centralnom delu ovog ostrva. Akcija hapšenja okončana je nakon opsade koja je trajala punih šest sati!

Drama je počela u nedelju oko 20 časova, kada su stanari jedne zgrade u ulici Trik Bordin pozvali policiju zbog komšije koji im je razbijao atomobile. Kako izveštavaju lokalni mediji, Srbin je počeo da lomi sve pred sobom i preti komšijama noževima. Svi su ga se plašili zbog njegovog ponašanja, pa su potražili pomoć od policije.

Kada je patrola stigla na lice mesta Srbin je stao pred njih sa kratežom i zapretio im da će pucati. Potom se zatvorio u svoj stan koji su čuvala i tri pitbula odagajana za borbe. Policija je tada pozvala pojačanje. Uskoro se ispred zgrade stvorila Jedinica za brzu intervenciju, Jedinica za specijalne intervencije, Okružna policija, kao i tri ekipe Hitne pomoći.

Pročitajte još: Potresi u podzemlju: Srpska mafija preuzela tron od kolumbijskih kartela! Pročitajte još: Hapšenje u Bogatiću: Unajmio muškarca da baci bombu na kuću

Tokom šestočasvne akcije više puta se čuo inspektor koji je vodio pregovore sa muškarcem koji se zabarakadirao. Tražio je od njega da se preda, ali je osumnjičeni to uporno odbijao.

Oko 1.30 posle ponoći službenici za zaštitu životinja ušli su u stan komšije ovog Srbina i iz njega uspeli da ispale strelice za uspavljivanje na pitbulove koje je optuženi imao pored sebe. Pola sata kasnije, oko dva sata ujutru, policija je ispalila šok bombe u stan Srbina nakon čega su specijalci upali i uhapsili ga. Kako prenose mediji, prilikom hapšenja policajci su ustrelili jednog pitbula koji je napao njihovog kolegu.

U stanu je pronađeno više bodeža, pištolj i kratež kojim je osumnjičeni pretio policiji. Njemu je određeno zadržavanje dok ne bude izveden pred sud.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike