Ispovest vozača o napadu huligana nakon derbija: Kombi je bio u plamenu, a mi smo samo gledali kako da se svi spasimo

19.04.2022

18:44

0

Autor: 24sedam

Kombi prevoznik iz Kragujevca čije je vozilo spaljeno u subotu uveče na putu u Mladenovcu kada se vraćao sa fudbalskog derbija priča kako su on i deca jedva izvukli živu glavu

Ispovest vozača o napadu huligana nakon derbija: Kombi je bio u plamenu, a mi smo samo gledali kako da se svi spasimo
Ilustracija - Copyright Profimedia

Igor Grujić, kombi prevoznik iz Kragujevca čije je vozilo spaljeno u subotu uveče na putu u Mladenovcu kada se vraćao sa fudbalskog derbija priča kako su on i deca jedva izvukli živu glavu.

– Deca su spavala u kombiju kada su nas presreli, zaustavili i krenuli da demoliraju vozilo. U jednom trenutku su ubacili baklje. Jedva smo živu glavu izvukli.

Kako priča, kobnog dana on je po dogovoru odranije prevozio sedam momaka i jednu devojku na derbi i sa njega. Prema njegovim rečima, nakon utakmice on ih je pokupio na Autokomandi odakle su krenuli ka Kragujevcu. Niko od njih nije ni pomislio da će 45 minuta kasnije proživeti pravu dramu i da će jedva izvući žive glave.

– Deca su spavala u kombiju kada su nas presreli i počeli da ubacuju baklje. Dobro smo se izvukli. Kombi je bio u plamenu, a mi smo samo gledali kako da se svi spasimo – i dalje u šoku priseća se Grujić.

Niko od dece, kako kaže Grujić, nije imao na sebi nikakav navijački transparent. Bili su obučeni kao i svi mladi ljudi, ponašali su se pristojno i nakon utakmice su krenuli pravo kući. Prema rečima Grujića, svi su uzrasta od 18, 19 godina, ozbiljni mladi ljudi.

– Neki od njih već uveliko rade u firmama. Oni su u napadu zadobili opekotine, posekotine. Samo kad se setim – sa teskobom u glasu se priseća Grujić.

Prvi deo putovanja do kuće bio je miran. Grujić kaže da su mladi pili sok, grickali keks, a onda su zaspali.

Mislio je da će put biti kao i svaki drugi dok kod Mladenovca nije zapazio sedam vozila kako stoje na sred puta.

– Barikade su bile na putu i sa jedne i sa druge strane. Odjednom se od nazad auto zaleteo u nas. Osetio se jak udarac, a onda su sa strane stali pasatom. Deca su se tada probudila. Počela je lomljavina, ubacivanje baklji, a onda je kombi počeo da gori. Gledali smo kako da izađemo. Najgore je bilo da izvučemo one koji sede skroz pozadi – dodaje Grujić.

24sedam/Dušan Nikolić
 

Prema njegovim rečima, napadači su imali prekrivena lica, neki čak i fantomke i delovali su kao navijači.

– Nisu im se videla lica, ali mislim da su stariji od dece koju sam vozio – priča Grujić.

Kako kaže, agonija je trajala između 10 i 15 minuta, kada su huligani uleteli u svoja kola i pobegli. Dodaje i da su prestali sa iživljavanjem tek kada su videli da je vozilo u plamenu, te i da preti da će svaki trenutak eksplodirati.

– Ova deca su zadovoljna što su ostala živa, preživeli su velike traume. Oni se sa tim nisu nikad susreli. U kombiju su nam bila dokumenta, meni je bio i laptop. Sve nam je izgorelo. Deci su izgoreli telefoni, a ja sam samo pukim slučajem svoj mahinalno stavio u džep – dodaje on i naglašava da je odmah alarmirana policija koja traga za huliganima.

Devojka povredila nogu

Kako priča naš sagovornik Grujić, u kombiju su bili brat i sestra zajedno, a devojka je tom prilikom zadobila povrede noge.

– Ona je imala posekotine po nozi, vadili su joj stakla koja su se zabila. Tolike godine se bavim prevozom, ništa slično se nije dogodilo – dodaje on.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike