U telefonima Kožara i Stamatovića pronađene iste poruke: Krtici iz klana poslali gde se kriju

17.09.2020

08:55

0

Autor: 24sedam

Istražitelji koji vode istrage o ubistvima pripadnika škaljarskog klana u Grčkoj i Španiji utvrdili da su sve žrtve slale poruke o svojim lokacijama istoj

U telefonima Kožara i Stamatovića pronađene iste poruke: Krtici iz klana poslali gde se kriju
Copyright Kožar i Hadžić izrešetani ispred vile na Krfu Foto: Printscreen Youtube

Međunarodni istražitelji koji uporedo vode istrage o ubistvima visokopozicioniranih članova „škaljarskog klana“ u Grčkoj i Španiji došli su do podataka da su žrtve u oba slučaja bile na vezi sa pojedinim članovima kriminalne organizacije koja je organizovala atentate na njih. Tako su u telefonima ubijenih Alana Kožara i Stevana Stamatovića pronađeni gotovo isti pozivi, ali i SMS poruke, piše podgorički “Dan”

Ubijeni “škaljarci” imali falsifikovane pasoše Foto: Printscreen Youtube

Oni su svakodnevno bili na vezi sa osobom za koje se sumnja da ih je izdala i odala lokacije na kojima su se krili. Istražitelji su uvidom u listinge poziva i SMS komunikacije utvrdili da su žrtve imale puno poverenje u tu osobu, kojoj su u elektronskoj formi poslali lokacije na kojima su se krili.

Grčki portal “Corfupress” prvi je objavio da su dvojica muškaraca, Alan Kožar i Damir Hadžić, pronađeni mrtvi u Halikouni i da je na njih pucano iz mitraljeza. Kada su se vraćali sa plaže, u njih je ispaljeno 29 hitaca u grudi i glave.

– Ovo je novi udarac crnogorske mafije, nakon prvobitnog udarca ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u Atini – ocenio je tada grčki portal “Epoli”.

Kako su objavili grčki mediji, dosadašnje informacije iz istrage upućuju na zaključak da se radi o plaćenom ubistvu, a žrtve su bile povezane sa trgovinom narkoticima, ali i sa ubistvima. Kod ubijenih su pronađena lažna lična dokumenta.

Blizak Luki Bojoviću

Kožar je važio za osobu blisku Luki Bojoviću i „škaljarskom klanu“. Prema policijskim evidencijama, bio je vođa jednog od barskih klanova, gde je nasledio pokojnog Luku Đurovića. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je vođa kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića. Nadležni su ga optuživali i za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Likvidirao vođu “kavčana”

Hadžić je važio za osobu iz „škaljarskog klana“ zaduženu za organizaciju ubistava. On je bio na crvenoj Interpolovoj poternici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika „kavačkog klana“ Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine. U aprilu 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u jednoj kladionici u Užicu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike