OTKRIVAMO Kakva je veza između smrti prikrivenog agenta i Šarićeve grupe? DEA ne prašta ubistvo u svojim redovima!

19.04.2022

06:00

0

Prikriveni islednik bio ubačen u jednu od grupa koja se bavila prekookeanskim švercom kokaina

OTKRIVAMO Kakva je veza između smrti prikrivenog agenta i Šarićeve grupe? DEA ne prašta ubistvo u svojim redovima!
darko šarić dea profimedia-0649238317 - Copyright 24sedam/Profimedia/Tanjug/Srahinja Aćimović

Iako je izgledalo da se Pljevljak Darko Šarić, optužen za šverc kokaina, kao i za pranje novca stečenog od prodaje droge, nalazi na samo nekoliko koraka od slobode, njegovo iznenadno hapšenje pre manje od nedelju dana dovedeno je i u vezu sa smrću agenta DEA pre više godina.

Prema informacijama do kojih je došao 24sedam od izvora iz bezbednosnih struktura, hapšenje Šarića i njegove grupe, osumnjičene ne samo za međunarodnu trgovinu drogom nego i za ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru, pokušaj je da se rasvetli smrt osobe koja se kao prikriveni agent američke agencije za borbu protiv droge infiltrirala u jednu organizovanu kriminanu grupu za trgovinu kokainom.

U pitanju je osoba koja je stradala na zadatku, Reč je o agentu DEA koji je obavljao najteži zadatak kada je reč o borbi protiv međunarodnih trgovaca kokainom. On je bio ubačen u jednu od kriminalnih grupa da kao prikriveni islednik iz srca mafije prikuplja podatke, a istovremeno je morao glumiti da je karika u lancu šverca droge – otkriva veoma obavešteni izvor našeg portala.

U vreme kada je u saradnji sa DEA pokrenuta akcija razbijanja prekookanskog šverca kokaina, nazvana “Balkanski ratnik”, i kada je Šariću zaplenjeno nekoliko tona droge, a on pobegao, desilo se ubistvo prikrivenog agenta na zadatku.

- Iako je “Balkasnki ratnik” izazvao veliki poremećaj i rezove u prekookeanskom švercu narkotika, kriminalne grupe su pokušale da se konsoliduju i da obnove poslove nakon udara policije, a agent DEA je nastavio rad na svom tajnom zadatku. Međutim, u jednom trenutku prekomponava narko-ekipa posumnjala je u njega da je u dosluhu sa istražnim organima i on je likvidiran. Ubrzo nakon njegovog ubistva, DEA je istražila smrt svog agenta i došla do određenih saznanja koja su povezana i sa nekim osobama povezanim sa Darkom Šarićem, koji je tada bio u bekstvu, otkriva izvor.

Iako je od tog događaja, kako navodi, prošlo dosta godina, DEA smrt svog čoveka na zadatku ne prašta.

Prikriveni agent je ubijen kao pripadnik kriminalne grupe i najverovatnije oni koji su doneli odluku da ga likvidiraju, kao i sam izvršilac, u tom trenutku nisu znali da je reč o osobi koja radi za DEA. Za to se u kriminalnim krugovima saznalo tek nakon određenog vremena, međutim, za ne menja stav ove specijalne policije, čiji je čovek ubijen na zadatku, i za to traže da se kazne osobe koje su u to umešane, objašnajva naš odlično obavešteni sagovornik, napominjući da je sve ove godine sudski proces protiv optuženog Darka Šarića i njegove grupe DEA pomno prati.

-Pod njenim budnim okom propraćene su dve osuđujuće nepravosnažne presude protiv ove grupe, koje su ukinute, kao i najnoviji pretres pred Apelacionim sudom, kao i sve druge aktivnosti koje su dovele do toga da se Darko Šarić sa nanogicom pusti u kućni pritvor, ali i da se ponovo nađe na udaru pravosudnih organa, dodaje naš izvor.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike