Tužilac traži crvenu poternicu za Šarićevim odbeglim policajcima: Krtica im dojavila da će biti uhapšeni!

18.04.2022

12:48

0

Autor: Lj.K.

Raspisivanje poternice traži se za dvojicom pripadnika MUP Srbije Danilom Stojanovićem i Milutinom Radovanovićem

Tužilac traži crvenu poternicu za Šarićevim odbeglim policajcima: Krtica im dojavila da će biti uhapšeni!
Darko Šarić - Copyright 24sedam/Tanjug/Jadranka Ilić

Tužilaštvo za organizovani kriminal traži raspisivanje crvene poternice za dvojicom odbeglih članova Šarićeve kriinalne grupe. Raspisivanje poternice traži se za dvojicom pripadnika MUP Srbije, Danilom Stojanovičem i Milutinom Radovanovićem.

Stojanović i Radovanović su uoči hapšenja prošlog četvrtka, kako se sumnja, dobili dojavu od krtice iz policije i uspeli su da pobegnu pred specijalnom akcijom srpskog MUP-a.

Policija je u četrvtak ujutro pored Darka Šarića uhapsila njegovog advokata Dejana Lazarevića, koji brani i Veljka Belivuka, zatim Uroša Mišića, koji je promenio u prezime Radovanović,kao i nekoliko policijskih službenika.

Nakon hapšenja Tužilaštvoje saopštilo:

-Tužilaštvo za organizovni kriminal je na  osnovu krivične prijave MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica i to: Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku postoje osnovi sumnje da je  osumnjičeni Darko Šarić, u periodu od početka  2020. do 14. aprila 2022. godine,  organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine opojne droge kokain, njen transtport do Evrope radi dalje prodaje a sve u cilju sticanja finansijske koristi vršeći krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da se preko pripadnika ove kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih lica, liše života lica koja bi pokušala da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima opojne droge iz Južne Amerike, te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na štetu Milana Milovca."

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je odluku da se Darku Šariću i još četvorici saslušanih odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike