Visoki načelnik policije izazvao pet saobraćajki za dva meseca! Pijan lupao vozila po Beogradu!

12.04.2022

11:34

2

Autor: 24sedam

Prema navodima odlično obaveštenog izvora 24sedam, saobraćajke koje je izazvao D. K. zataškala je saobraćajna policija Savski venac

Visoki načelnik policije izazvao pet saobraćajki za dva meseca! Pijan lupao vozila po Beogradu!
Ilustracija - Copyright Profimedia/ATA Images

Umesto da kao načelnik službe zadužene da istražuje prestupe i kriminal unutar redova srpske policije, D. K. visokopozicionirani funkcioner MUP Srbije preokupiran je “peglanjem” svojih prestupa kojih je toliko da je jedan novinski članak nedovoljan da se pobroje, pa ćemo se u ovom baviti samo saobraćajkama koje je navedeni policajac na funkciji, uglavnom pod dejstvom alkohola, počinio tokom prošle godine.

Istražujući slučaj načelnika D. K., i uvidom u dokumentaciju koju poseduje saobraćajna policija, ovaj visokopozicionirani funkcioner je u 2021. godini izazvao nekoliko saobraćajki, polupao više civilnih i službenih vozila, te napravio štetu od blizu 1.000.000 dinara, piše u obračunu štete "Generali" osiguranja u koje je 24sedam imao uvid. 

Sporno je, međutim, što se u zapisnicima sa uviđaja ne pominje njegovo ime, pa za izazvane prekršaje i počinjenu štetu odgovara NN lice.

Prema navodima odlično obaveštenog izvora 24sedam, saobraćajke koje je izazvao D. K. zataškala je saobraćajna policija Savski venac, međutim, za sve što je uradio postoji dokumentacija, ali i svedočenje pripadnika sa uviđaja, primoranih da na poziv svojih nadređenih u zapisnike unesu ono što im je naređeno. Jednom prilikom, kad su stigli na uviđaj, na njih je čak potezano oružje!

Navodi našeg sagovornika, potkrepljeni dokumentacijom, pokazuju da je funkcioner srpske policije D. K. vozilom registarskih oznaka BG 1193 AD, 8. feburara 2021. godine izazvao saobraćajku u kojoj pričinjena materijalna šteta iznosi 107 hiljada dinara.

Samo mesec dana kasnije, tačnije 3. marta, pomenuti visokopozionirani službenik MUP Srbije, istim vozilom pravi saobraćajni prekršaj, za koji je navedena počinjena materijalna šteta u vrednosti od oko 50.000 dinara.

Potom 8. novembra prošle godine, sa gore pomenutim vozilom, pravi ozbiljnu saobraćajku sa procenjenom materijalnom štetom od blizu 300.000 dinara.

Ovo je, međutim, samo deo zataškanih i “ispeglanih” udesa za koje D. K. nije odgovarao, jer je još jednim vozilom napravio nekoliko ozbiljnih prekršaja.

Prema onome što je našem portal prezentovano, D. K. je vozilom BMW, registarskih oznaka BG 2041 US, prošle godine, 27. oktobra, napravio još jednu saobraćajku sa posledicama koje u novcu iznose blizu 220.000 dinara.

Ovaj neslavni trend bahatih saobraćajki i lupanja automobila, funkcioner policije D. K. nastavio je i u ovoj godini, pa je pre dva meseca, tačnije 17. februara napravio karambol u vožnji u kojoj je polupao vozilo za 350.000 dinara!

Pixabay/geralt
 

-Veoma je zanimljiva činjenica da su svi prekršaji, uključujući dakle i načinjenu materijalnu štetu, pisani na NN lice, a prijavio ih je vozač pomenutog policijskog funkcionera, otkriva naš odlično obavešteni izvor, navodeći da postoji samo jedan slučaj u kome je D. K. pristao da na zapisniku sa uviđaja umesto NN osobe stavi svoje ime i prezime:

- Jedini slučaj u kome, faktički, priznaje da je kriv jeste prekršaj koji je napravio 27. 10. 2021. godine, pristajći da prekršajno odgovara i plati odšetu od 220.000 dinara.

Svojevremeno, radeći na visokoj poziciji u MUP Srbije u unutrašnjosti, D. K. je, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, bio pod istragom Službe na čijem se čelu sada nalazi.

Nakon toga je privremeno napustio policiju, preuzimajući funkcije u nekoliko drugih ministarstava, posle čega su ga određene strukture, vođene zaštitom sopstvenih interesa, vratile u MUP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike