Nakon svirepog ubistva, Ilija izjavio da je "gladan": Traži da ga brani poznati čačanski advokat!

11.04.2022

10:37

0

Srbija ne pamti ovakav zločin

Nakon svirepog ubistva, Ilija izjavio da je "gladan": Traži da ga brani poznati čačanski advokat!
ubistvo čačak (7) - Copyright 24sedam/Ljiljana Keković

Srbija se još uvek nije oporavila od jezivog zločina koji se dogodio ove subote u Čačku, kada je Ilija G. (21) ubio svog dedu, a zatim presudio ocu i majci.

Jeziv prizor zatekao je njegov stariji brat kada se vratio iz noćnog provoda i odmah alarmirao policiju. Mladić je od tada smešten kod tetke.

- Ilijin brat je inače živeo i radio u Kragujevcu, a navodno je u posetu roditeljima došao dva dana pre zločina. Kobne večeri bio je u izlasku. On je vredan mladić, studirao je u inostranstvu - kažu komšije.

Ilija G. je odmah nakon zločina uhapšen, a pronađen je jutro posle nedaleko od porodične kuće u Gornjoj Atenici, kraj lokalne sale za proslave. Tokom hapšenja, izgovorio je samo: "Gladan sam". Na saslušanju se branio ćutanjem.

Nakon što mu je određen pritvor do 30 dana on je izrazio želju da ga zastupa poznati čačanski advokat Ivan Čvrkić, koji je izjavio da će odluku o tome doneti nakon što osumnjičenog u ponedeljak bude posetio u pritvoru, piše Morava info.

Komšije, rodbina i prijatelji nastradalih su jos uvek u šoku.

- Dajemo sve od sebe, al utehe nema. Bili su divni ljudi, Milan je sagradio tolike građevine, hteo da obezbedi sinove. Majka Sladja se brinula o nepokretnom svekru, o mužu koji je imao moždani udar, o mlađem sinu koji je svaki čas pravio probleme, priča komšija i dodaje:

- Dan pre ubistva sa Milanom sam pio kafu na poslu, pričali smo o svakodnevnim, neobaveznim temama.

Bili bliski

Ilija G. je inače prema rečima komšija bio mnogo dobar mladić i uspešan sportista. Pre dve godine je zapao u loše društvo i počeo da se drogira kada i nastaju problemi. Stariji brat i on su takođe bili jako vezani.

- Njih dvojica su nekada bili jako bliski, mnogo je voleo brata, sada je očajan. Svi se trude da ga uteše i pomognu mu. Nije mu lako, ostao je sam na svetu - pričaju prijatelji.

U prilog ovoj tvrdnji govori i poruka koju je pre nekoliko godina uz zajedničku sliku Nikola ostavio.

- Ni njena kosa sjajna, ni zlato oko vrata, ne vrede kolko vredi kad kraj sebe imaš brata - napisao je iznad slike na kojoj je zagrljen sa Ilijom, a uhapšeni mladić mu je tada ispod objave ostavio srce.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike