Ukinut pritvor Dijani Hrkalović: Bivša državna sekretarka smeštena u kućni pritvor

31.03.2022

19:18

0

Sud je naime usvojio zahtev njene odbrane pritvor i kojem se nalazi od 24. decembra joj zamenio za meru napuštanja stana uz elektronski nadzor

Ukinut pritvor Dijani Hrkalović: Bivša državna sekretarka smeštena u kućni pritvor
dijana_hrkalovic_24112017_0001 - Copyright Foto: Ataimages/ Antonio Ahel

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, optuženoj za trgovinu uticajem danas je ukinut pritvor i određen joj je kucni pritvor uz nanogicu, saznaje Tanjug.

Sud je naime usvojio zahtev njene odbrane pritvor i kojem se nalazi od 24. decembra joj zamenio za meru napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor).

Hrkalović je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.

Međutim tužilaštvo se žalilo na tu odluku pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije, 24. decembra kada je vraćena u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Zajedno sa bivšom državnom sekretarkom optužena su i dvojica bivših policijskih funkcionera.

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.Njima 7. aprila treba da počne siđenje u Specijalnom sudu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike