Na Jovana (21) pala žica i ubila ga kada se vraćao sa posla: Stradao pre osam meseci, a optužnice još nema!

05.04.2022

19:13

0

U vezi sa ovim slučajem do sada je urađeno prvo veštačenje

Na Jovana (21) pala žica i ubila ga kada se vraćao sa posla: Stradao pre osam meseci, a optužnice još nema!
24sedam/Goran Sivački - Copyright Ilustracija/Foto 24sedam/Goran Sivački

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu još nije podiglo optužnicu, niti donelo bilo kakvu javnotužilačku odluku u vezi sa smrću Jovana Marića (21) iz Bečeja, koji je stradao 24. avgusta kada je na njega pala žica sa javne bandere dok se vraćao kući s posla. U tužilaštvu kažu da još prikupljaju potrebna obaveštenja.

- Prikupljanje potrebnih obaveštenja i dalje je u toku, te će nakon što isto bude kompletirano, biti doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka - piše u odgovoru tužilaštva, koji je potpisao zamenik javnog tužioca Branislav Tatić.

Da je živ, Jovan bi sada imao 22 godine. Rođendan mu je bio 16. marta. Međutim, on počiva na groblju u Bečeju, nakon što je poginuo kada je na njega pala žica sa bandere. Pojedini mediji su prvo preneli da je Jovan stradao posle nevremena, kada je nagazio na žicu kraj bare, pošto je izašao iz automobila kolege. Međutim, kako tvrdi izvor blizak porodici, Jovana kući nije vraćao kolega, već se mladić vraćao biciklom.

- Njegova smena je bila od 18 uveče do 2 ujutro. Vraćao se biciklom. Uopšte nije bilo jako nevreme. Žica je pala na njega sa bandere, a nije je on nagazio - ispričao je tada izvor blizak neutešnoj Jovanovoj porodici.

U vezi sa ovim slučajem do sada je urađeno prvo veštačenje je završeno, međutim da nedostaje glavni projekat trafo stanice. Trebalo bi uraditi i to da bi se sve kompletiralo. Inače, obdukcija je, kako piše u nalazu pokazala da je Jovanova smrt u direktnoj uzročnoj vezi sa udarom struje i najverovatnije je zadesnog karaktera.

- Smrt Marić Jovana je nasilna i nastala je usled dejstva tehničkog elektriciteta, udara struje. Mehaničke povrede koje su ustanovljene na telu Marić Jovana nisu imale uticaja na mehanizam umiranja i nastanak smrtnog ishoda. Smrt Marić Jovana je u direktnoj uzročnoj vezi sa udarom struje i najverovatnije je zadesnog karaktera" - piše u mišljenju, a u delu oko povreda se navodi:

- U regiji zadnje strane desne laktalne regije nalazi se područje crne i nagorele kože veličine oko 3 puta 4 centimetara. U regiji leđa i slabina sa desne strane u prostoru koji je ovalnog oblika 20 puta 15 centimetara nalazi se crna i nagorela koža a nadlaničnoj strani leve šake nalazi se nagnječenje kože veličine oko 1 puta o,5 cenimetara. Na nadlaničnoj strani desne šake nalazi se crtasto nagnječenje kože veličine 4 puta 1. Spoljašnjim pregledm osim opisanog nisu nađene druge promene ili povrede."

Nije bio pod desjtvom alkohola, niti narkotika. Jovan nije bolovao ni od jedne bolesti, pred njim je samo bio život.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike