Velika nameštaljka u policiji! Načelniku novosadske policije smestili hapšenje da bi se eliminisao iz trke za direktora MUP

05.04.2022

08:02

0

Autor: 24sedam

Slobodan Malešić je imao izvanredne rezultate u Novom Sadu i stao je na put "kavačkom klanu" u ovom gradu

Velika nameštaljka u policiji! Načelniku novosadske policije smestili hapšenje da bi se eliminisao iz trke za direktora MUP
slobodan malesic jutjub4 rtv - Copyright Printscreen/YouTube/ RTV

General policije Slobodan Malešić, načelnik policije Novi Sad, uhapšen je sinoć u okviru akcije koja, kako se osnovano sumnja, za cilj ima samo degradaciju svih ljudi koji su se pominjali za mesto direktora policije.

Malešiću, koji je imao izvanredne rezultate u Novom Sadu i koji je stao na put "kavačkom klanu" u ovom gradu, Služba unutrašnje kontrole stavlja na teret trgovinu uticajem, bez čvrstih dokaza, dok su, sa druge strane, mnogi policajci koji su pomagali klanu Veljka Belivuka ili vraćeni na funkcije ili su napredovali u službi.

Printscreen/YouTube/novosadskatelevizija
 

- Sve je šokirala ova akcija policije, pogotovo jer je Malešić jedan od najzaslužnijih za hapšenje Milorada Šušnjića za kog se dokazalo da je sarađivao sa Darkom Elezom, okorelim mafijašem, a po nalogu Dijane Hrkalović. Zato sve ovo ne iznenađuje i zato sumnjamo da je možda ta ugrožena grupa ovu akciju oko Malešića i gurala - dodaje dobro upućeni izvor u mutne radnje u policiji.

Srpski telegraf je pre mesec dana, kada se saznalo za ovu istragu SUK-a, poslao pitanja tužilaštvu u Kraljevu, koje je zvanično odgovorilo da ne vode nikakvu istragu.

Zbog sumnje da MUP bez naloga tužioca istražuje navodno krivično delo, poslata su pitanja i MUP, ali odgovori nisu stigli.

Takođe, sličnu akciju MUP je vodio i protiv Ninoslava Cmolića iz UKP pod operativnim kodom "Roma". Po identičnom receptu kao protiv Slobodana Malešića, plan je bio hapšenje i degradacija Cmolića, koji je takođe važio za jednog od kandidata za direktora policije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike