Ko je uhapšeni general Malešić? Na mesto načelnika novosadske policije dolazi nakon smene Šušnjića

05.04.2022

07:36

0

Šušnjiću se sudi u postupku sa Dijanom Hrkalović, nekadašnjom državnom sekretarkom MUP

Ko je uhapšeni general Malešić? Na mesto načelnika novosadske policije dolazi nakon smene Šušnjića
slobodan malesic jutjub3 rtv - Copyright Printscreen/YouTube/ RTV

Slobodan Malešić, načelnik PU Novi Sad, uhapšen je sinoć oko 20 časova kao građanin, a onda kasnije i kao osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

General Malešić, pomoćnik direktora policije, od septembra 2020. godine nalazi se na čelo PU Novi Sad, a nakon što je smenjen Milorad Šušnjić, dotadašnji šef novosadske policije. Njemu se sudi za zloupotrebu službenog položaja. Šušnjiću se sudi u postupku sa Dijanom Hrkalović, nekadašnjom državnom sekretarkom MUP.

On je navodno po njenom nalogu stavio na mere vođu najjače sarajevske kriminalne grupe Darka Eleza.

Inače, Malešić je na poziciju šefa novosadske policije došao sa mesta zamenika direktora policije Vladimira Rebića. Tada je bio zadužen za upravljanje posebnim jedinicama.

Malešić je rođen 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a u MUP-u Srbije radi od 1995. U Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije. Kad je 2014. za direktora policije imenovan Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije. U martu 2016. postavljen je za načelnika PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra.

Potom je postavljen za Rebićevog pomoćnika. Malešić je unapređen u čin generala policije u junu 2019. godine. Noćas priveden od strane Sektora za unutrašnju kontrolu (SUK), a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike