Na sahranu najstarijem rudaru došle i kolege iz kobne smene: Isplakali smo sve suze i ostali bez glasa (FOTO)

03.04.2022

18:18

0

Autor: Maja Kostić

Na sahranu najstarijem rudaru došle i kolege iz kobne smene: Isplakali smo sve suze i ostali bez glasa (FOTO)
viber_slika_2022-04-03_18-02-12-934 - Copyright Foto: 24sedam/M.K.

Najstariji od svih nastradalih rudara u rudniku Soko, Bratisav Živković (59) sahranjen je danas na seoskom groblju u rodnom Jasenju.

Supruga Slađana, deca Nikola, Tamara i Sandra, brat Tomislav i brojna druga rodbina, prijatelji i kolege došli su da se oproste od Brace kako su ga zvali.

Živkovića je na poslednji večni počinak ispratila povorka duga čitav kilometar.

Njegov stariji brat Tomislav kaže da su za protekla tri dana, od kako su čuli najcrnju vest isplakali sve suze i ostali bez glasa.

 
- Moj brat jeste bio najstariji među poginulim rudarima, ali on nije bio star. Bio je jak, kao od stene odvaljen. Mogao je sam rukama kola da okrene. Radio je u rudniku, radio kod kuće poljoprivredu, čuvao stoku. Ja sam stariji od njega šest i po godina i dočekao sam penziju, a on eto nije, tuga. Sad tu na groblju počiva moja porodica, on, roditelji - kazao je uplakani brat.
Foto: 24sedam/M.K.
 

Bracin sin Nikola kaže da je njegov otac bio porodičan čovek i čitavog života sve što je radio, radio je zbog svoje porodice.
 
- Dosta su sa majkom radili poljoprivredu i čuvali stoku, ali to nije bilo dovoljno da bi mogli da nas troje školuju i izvedu na put, zato se i zaposlio u rudniku. Sledećeg meseca je trebalo da ode u penziju - rekao je Nikola.

Kazao je da oca i njegove kolege niko ne može da vrati, ali da bi voleo da novinari pišu o nesreći kako se ne bi ponovila nikada više.

Foto: 24sedam/M.K.
 

- Moramo da nešto učinimo da za ljude koji su ostali tamo da rade, da njima pomognemo, da oni žive, da se ne dogodi nova tragedija. Svima je muka svoja najveća, nama je naša najveća, ali svesni smo da su mnogo strašne sudbine i drugih. Ostala je iza jednog rudara bebica od mesec dana - izjavio je Nikola.

Sahrani Bratislava Živkovića prisustvovale su i kolege rudari koji su sa njim bili u kobnoj smeni. Izašli su iz bolnice i smogli snage da dođu da ga isprate na večni počinak.

Inače, Živković je iza sebe ostavio troje unučića koji još uvek čekaju da im se deda vrati sa posla.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti