Pripadnici SBPOK-a pomogli bivšem policajcu iz Belivukove grupe da sakrije „glok“ i novac!

31.03.2022

11:59

0

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu

Pripadnici SBPOK-a pomogli bivšem policajcu iz Belivukove grupe da sakrije „glok“ i novac!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv P. L. i B. V. zbog izvršenja krivičnog dela Pomoć učoniocu posle izvršenog krivičnog dela u saizvršilaštvu.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su pomogli učiniocima krivičnog dela bivšem policajcu koji je iz D.S. promenio ime u Vlado Georgiev i S.S. koji su optuženi u predmetu TOK zbog izvršenja krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na taj način što su kao policijski službenici SBPOK-a Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga prilikom pretresa stana na osnovu sudske naredbe koji su koristili gore pomenuti, radnje pretresanja izvršili tako da onemoguće pronalazak pištolja marke „Glok 19“ koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva.

U toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni P. L. i B. V., te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, poslicijski službenici koju su vršili pretres.

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

Podsetimo, D.S. bivši policajac iz Loznice koji je promenio ime u Vlado Georgiev uhapšen je u velikoj akciji kada i Veljko Belivuk.

Uhapšeni je, prema navodima medija, radio u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema policijskim informacijama, Belivuk je pre pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na "upravljanje" upravo njemu, sad Georgievu. Vlasnik B. Z. je slučaj prijavio šabačkoj policiji. Kada je bivši načelnik naredio istragu, iz vrha MUP Srbije je, od jednog rukovodioca, stigao nalog da se sve zaustavi. Sve do hapšenja taj podrum pića, pokazuju prvi rezultati istrage, služio je ovoj grupi za pranje para i zelenašenje. Prema nezvaničnim saznanjima, pored njega, koji je uhapšen u Beogradu, lisice su stavljene i njegovoj supruzi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike