Dok se mašina kretala ka njemu nalazio se u mrtvom uglu: Mladiću koji je poginuo u kamenolomu kod Valjeva nije bilo spasa!

28.03.2022

21:41

0

U toku je uviđaj koji obavljaju pripadnici valjevske policije

Dok se mašina kretala ka njemu nalazio se u mrtvom uglu: Mladiću koji je poginuo u kamenolomu kod Valjeva nije bilo spasa!
210590_radnik_f - Copyright Fejsbuk

U selu Prijezdić kod Valjeva, u kamenolomu, nastradao je radnik Đ. M. (29) koga je pregazila jedna od radnih mašina.

Do tragedije je došlo jutros oko 8 časova, a radnom mašinom koja se, kako se saznaje, kretala u nazad, upravljao je drugi radnik kamenoloma M. B. (53) iz okoline Mionice.

Đ. M. iz Popučaka kod Valjeva, po nezvaničnim saznanjima, po svemu sudeći u kritičnom trenutku se zadesio u "mrtvom uglu" kretanja mašine, tako da radnik koji je upravljao njome ga nije primetio i direktno ga je udario prilikom manevrisanja u nazad.

Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla, mogla je samo da konstatuje da je pregaženi radnik od posledica zadobijenih povreda izdahnuo na licu mesta.

U toku je, kako se saznaje, uviđaj koji obavljaju pripadnici valjevske policije, Osnovnog tužilaštva i inspekcije Ministarstva rudarstva i energetike, a sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća biće poznate nakon sprovedene istrage.

Fejsbuk
 

U Prijezdiću, 15-ak kilometara južno od Valjeva, eksploatacija kamena je počela pre 15 godina, a kamenolomi postoje na tri lokacije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike