Žabac je slobodan čovek! Čeka se procena da li je u stanju da prati suđenje jer je pretukao čoveka koji je sutradan preminuo

29.03.2022

08:00

0

Žapcu pre vremena ističe kazna kućnog pritvora

Žabac je slobodan čovek! Čeka se procena da li je u stanju da prati suđenje jer je pretukao čoveka koji je sutradan preminuo
Copyright Nebojša Tubić Žabac Foto: printscreen/Youtube

Kontroverzni Novosađanin Nebojša Tubić Žabac, od danas je slobodan čovek. Njemu se ukida kazna kućnog pritvora od godina dana na koju je osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

Tubić je, kako saznaje 24sedam, pušten ranije nego što je to bilo očekivano.

- Računano mu je to što je bio u kućnom pritvoru, što je imao zabranu napuštanja stana bez elektonskog nadzora koju je u početku poštovao, pa kad je prekršio određen mu je pritvor. Kad se sve to sabere njemu je ta kazna istekla i od sutra je na slobodi - kaže Luka Labus, njegov advokat za naš portal.

Tubiću je, inače, 10. marta počelo suđenje u sudnici Višeg suda u Novom Sadu po optužnici koja ga tereti da je Spasoju Miličeviću (63) iz ovog grada naneo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom.

Žabac je u novembru 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu Miličeviću naneo teške povrede. Miličević je prebijen drvenom letvom, a imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo. Dan kasnije on je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra "Vojvodina". Obdukcijom je utvrđeno da mu je stalo srce.

- Suđenje u ovom slučaju biće nastavljeno za otprilike 2-3 meseca. Na redu je veštačenje kojim će biti utvrđeno da li je Tubić u stanju da prati suđenje. Odbrana smatra da on zbog povrede glave ne može da prati tok ovog suđenja - kaže Luka Labus.

Tubić je, kad je u pitanju ovaj slučaj, bio u pritvoru od 10. novembra 2017, kada ja uhapšen, a polovinom marta 2018. dozvoljeno mu je da se u daljem postupku brani sa slobode. Bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, pa je u maju te godine bio vraćen u pritvor.

BONUS VIDEO:​

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike