"Znam kakva je bila majka, kako se brinula o deci":Otac mališana preminulog od strašnih opekotina brani osumnjičenu suprugu! (VIDEO)

03.03.2022

15:29

0

Autor: Maja Kostić

Umesto da pozovu Hitnu pomoć, dečak je lečen u kućnim uslovima tako što mu je na opekotine mazana mast iz apoteke

"Znam kakva je bila majka, kako se brinula o deci":Otac mališana preminulog od strašnih opekotina brani osumnjičenu suprugu! (VIDEO)
Goran Stanković (1) - Copyright 24sedam/Maja Kostić

-Gledao sam televiziju, vesti i odjednom-tras. Zamislite da na taj način saznate da vam je dete stradalo. To je kao  da vas je neko udario čekićem u glavu. To su strašne stvari. Ja o tome nemam snage da govorim, mogu samo da pomenem da nisam bio prisutan kad se to desio, jer se sve odigralo u iznajmljenom stanu detetove bake. Sada želim da se borim da mi se ostala dva deteta, koja su u hraniteljskim porodicama, vrate, reči su Gorana Stankovića iz NIša, oca trogodišnjeg Gavrila koji je 29. januara preminuo od opekotina zadobijenih oko 16 časova.

Poziv Hitnoj pomoći upućen je tek kada je primećeno da ukućani tokom noći ne mogu da probude dečaka, a lekari su po dolasku na lice mesta mogli da konstatuju samo smrt.

Majka dečaka T. S. (32) i baka D. T. (53), u čijem iznajmljenom stanu u Novoj železničkoj koloniji se desio incident, lekarima su ispričale da se dečak povredio navodno tako što je sam skinuo odeću i otišao u kupatilo gde je odvrnuo vrelu vodu na tušu dok je majka hranila bebu, a baka oblačila petogodišnju sestru.

Umesto da tada pozovu Hitnu pomoć kako bi dobio prvu pomoć u bolnici, dečak je lečen u kućnim uslovima tako što mu je na opekotine mazana mast iz apoteke. Otac Goran za to vreme nalazio se u pritvoru zbog drugog krivičnog dela, a odmah po izlasku na slobodu, započeo je svoju borbu da vrati dvoje dece koja su u međuvremenu izmeštena u hraniteljske porodice.

- Ja sam angažovao branioca za suprugu. Što se tiče dece ja ću se boriti da se ona vrate kod nas, sa Centrom za socijalni rad sam stupio u kontakt, sa namerom da vidim o čemu se radi i koja je mogućnost da ja moju decu vratim, da budu kod mene. Pre nekoliko dana sam izneo svoje razloge zbog kojih smatram da deca treba da budu kod nas, jedan od njih je taj da nam deca nisu uzeta zbog nemaštine ili sudkom odlukom, već su nam deca uzeta zbog nemilog događaja koji nas je zadesio. A što se mene, tiče ja ne mogu da budem nečovek i da svoju suprugu teretim za tako nešto jer znam kakva je bila majka, kako se brinula o toj deci, ali ako uzmemo istorijat da se ona januara meseca 25. januara izašla iz Psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, a nemio događaj se desio 28.januara, treba videti njeno stanje uračunljivosti u koje ne želim da ulazim jer su tu psihijatri i stručnjaci koji će to utvrditi – mišljenje je oca stradalog dečaka.

24sedam/Maja Kostić
Mučni prizor sa sahrane stradalog mališana

On očekuje da ga deca posete u toku ove nedelje, po odobrenju Centra, jer, kako kaže, nije imao snage da se sa njima sretne na bilo kom drugom mestu, osim kod njihove kuće, gde i pripadaju.

Branilac njegove suprude, advokat Miroslav Ristić kaže da je u toku je istraga zbog krivičnog dela zanemarivane i da je njoj određen pritvor. 

-  Međutim ona se zbog specifičnog stanja u kojem se nalazi i kojem se nalazila trenutno je na veštačenju uračunljivosti u Specijalnoj psihijatrijkoj bolnici u Nišu. Do okončanja istrage  ostalo je još da se ispita još jedan svedok, koji ima status posebno osetljivog lica, jer se radi o maloletnom licu – rekao je Ristić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike