"On nije otišao sa namerom da to uradi, žalićemo se": Majka osuđenog transvestita Jovanice u šoku nakon prvostepene presude! (FOTO/VIDEO)

24.03.2022

12:53

0

Očekivala je da će dobiti do osam godina

"On nije otišao sa namerom da to uradi, žalićemo se": Majka osuđenog transvestita Jovanice u šoku nakon prvostepene presude! (FOTO/VIDEO)
majka Gorana Abdulova (1) - Copyright 24sedam/Jovana Jovanović

Goranu Abdulovu, koji je u julu 2018. godine izbo na smrt svog partnera Marka Radovića (24), doneta je danas prvostepena presuda u Višem sudu u Beogradu.

On je osuđen na 13 godina zatvora, a njegova majka, koja je prisustvovala presudi, izjavila je za medije da će se žaliti.

- Mislila sam da će dobiti sedam godina. Žalićemo se. Na ovom ne može da ostane. On je dobar, miran. On to nije uradio sa namerom. Nisam mogla da razgovaram sa sinom stavili su mu lisice, ali mu je advokat rekao da ćemo se žaliti. Razumem, strašno je uzeti nekome život, ali ga ta presuda neće vratiti - kazala je Dragica Abdulov.

Podsećamo, okrivljeni Abdulov priznao je da je počinio delo i izrazio kajanje, ali i dalje tvrdi da se samo branio jer je bio napadnut. U svojoj završnoj reči, zamenik višeg javnog tužilaštva u Beogradu tražio je od suda da Abdulovu izrekne kaznu ne manju od deset godina zatvora, tvrdeći da je i sam okrivljeni priznao delo i da je žrtvi naneo više povreda.

S druge strane, odbrana smatra da je Abdulov delo počinio, kako je utvrđeno, u stanju smanjene uračunljivosti, da je bio napadnut, da je i sam imao povrede po telu i da mu se stoga, umesto za krivično delo ubistva izrekne presuda za ubistvo za koje zakon predviđa jednu do osam godina zatvora.

Hteo da prekinu kontakt

Marko je želeo da raskine, pravdajući se da želi "pravu devojku", što je za Abdulova bilo nezamislivo pošto je, prema rečima porodice i prijatelja, bio veoma zaljubljen u Marka.

Abdulov je izjavljivao ljubav Radoviću i zahtevao da dođe kod njega i da imaju seksualni odnos. Radović mu je uglavnom odgovarao da ne dolazi, pravdajući se da nije kod kuće ili da ima posla, ali optuženi nije odustajao.

Na dan zločina poslao je poruku Abdulovu da više ne želi da budu zajedno, nakon čega je ovaj otišao kod njega u stan da bi pokušao da mu promeni mišljenje. Umesto toga, došlo je najpre do svađe, a potom i tuče, u kojoj je Abdulov potegao nož i nekoliko puta izbo Radovića, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Facebook
 

Izbodeni mladić izašao je na ulicu verovatno želeći da dozove pomoć, ali je, zbog gubitka velike količine krvi, ubrzo izdahnuo na ulici.

Abdulov je uhapšen nepuna dva dana kasnije u stanu u kom živi sa majkom. Prema onome što je rekla medijima, sin joj je priznao ubistvo istog dana kada je izbo bivšeg ljubavnika.

Osuđeni je kratko po izlasku iz sudnice rekao "U al' su me rebnuli".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike