"Mrzim Srbe! Svi ste ista go**a": Svedok otkrio šta se dešavalo pre zločina u Čikagu, ubica izgovorio užasne reči

23.03.2022

19:09

0

Na videlo neprestano izlaze novi detalji pucnjave u čikaškom predgrađu Bur Ridž

"Mrzim Srbe! Svi ste ista go**a": Svedok otkrio šta se dešavalo pre zločina u Čikagu, ubica izgovorio užasne reči
Leš Srbin - Copyright Printscreen/Instagram/winners_freight_llc Printscreen/NBC Čikago

Nikola M. (29) iz Kragujevca ubijen je u pucnjavi koja se juče dogodila u firmi u kojoj je bio zaposlen kao vozač u blizini Čikaga. Da je pucao na mladića i devojku iz Srbije sumnjiči se Džeremi Džerom Spajser (31) iz Arkanzasa, koji je kasnije, kada ga je policija okružila, izvršio samoubistvo.

Na videlo neprestano izlaze novi detalji pucnjave u čikaškom predgrađu Bur Ridž. Prema izjavama svedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji, piše "Serbian tajms".

Ubica koji je Nikoli presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu primio na posao prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smeštena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

- Vozač je pre Nikoline firme ‘Viners Frejt’ radio u firmi ‘Fors’ čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je pre nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima ‘Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go++a!'”, kaže jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vreme ubistva.

Od drugih ljudi iz kompanije se nezvanično saznaje da se vozač kamiona čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

 

 

Nakon što je ubio Nikolu on se nije zaustavio nego je otišao u kompaniju “Force” iz koje je prethodno otpušten, i tamo pucao u devojku, koja se trenutno nalazi u bolnici, na intenzivnoj nezi.

Podsećamo, naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike