Devetočlanoj grupi ukupno 67 godina zbog dilovanja heroina

06.11.2020

12:36 >> 12:40

0

Oni su osuđeni zbog izvršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela

Devetočlanoj grupi ukupno 67 godina zbog dilovanja heroina
Copyright Pixabay/Inactive_account_ID_249

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudilo je danas devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 67 godina i šest meseci zatvora zbog dilovanja heroina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je Vinko Rakonjac osuđen je na 12 godina zatvora, Vladimir Bošković i Zoran Janjušević na po osam godina zatvora, Dejan Nenadović, Enver Selmanović i Dejan Avramović na po sedam godina i šest meseci zatvora, Dragan Tomić i Vladimir Lakić na sedam godina zatvora i Miroljub Jovanović na tri godine zatvora.

Pročitajte još: Uhapšena dvojica dilera: Zaplenjeno više od 25 kilograma droge! (FOTO+VIDEO)

Oni su osuđeni zbog izvršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je u periodu od 2011. do 2012. godine vršila prenos oko 11 kilograma heroina koji je nabavljala u Turskoj, pa preko pripadnika organizovane kriminalne grupe distribuirala preko Slovenije ka Holandiji i Dominikanskoj Republici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike