Šokirale Srbiju, a sad bi da priča ostane iza zatvorenih vrata: Majka i baba optužene da su tek rođenu bebu bacile u kontejner!

18.03.2022

09:35

0

Baba Branka i majka Milja Prijović su optužene za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu

Šokirale Srbiju, a sad bi da priča ostane iza zatvorenih vrata: Majka i baba optužene da su tek rođenu bebu bacile u kontejner!
Zgrada u Rojkovcu i kontejner u kom je pronađena beba - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Suđenje Branki i Milji Prijović, majci i babi koje su decembru 2020. godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u obrenovačkom naselju Rojkovac, održava se danas u Višem sudu u Beogradu, ali iza zatvorenih vrata, jer je odbrana zahtevala da se sa suđenja isključi javnost, što je sud prihvatio.

U obrazloženju suda navedeno je da je potrebno isključiti javnost radi zaštite interesa maloletnog lica i kako maloletna osoba ne bi trpela štetne posledice.

Na prošlom ročištu, koje je trebalo da bude održano 1. februara, ali je odloženo zbog izostanka člana sudskog veća, saopšteno je da je njima dvema ukinut pritvor i da će se majka i ćerka braniti sa slobode. Prema obrazloženju suda, žene koje su godinu dana provele u pritvoru puštene su na slobodu 19. januara.

Baba Branka i majka Milja Prijović su optužene za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Vest nakon otkrića bebe u kontejneru koja je pronađena živa, izazvala je tada veliko uznemirenje javnosti. Bebu je u kontejneru u Ulici Kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac 23. decembra pronašao vozač saniteta Hitne pomoći nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju Milju Prijović zbog ginekoloških tegoba.

Nezvanično, Milja je krila trudnoću od roditelja i sestre. Ipak se porodila i na svet je donela devojčicu.

Nedugo posle porođaja u stanu, dok su joj roditelji spavali u susednoj sobi, došlo je do komplikacija, zbog kojih je pozvana Hitna pomoć iz Obrenovca. Dok su dežurna doktorka i sestra ukazivali pomoć Milji, vozač saniteta Dušan Mihajlović, koji ih je čekao ispred zgrade, čuo je nekakvo cviljenje iz obližnjeg kontejnera. U prvom trenutku pomislio je da je neko u smeće bacio psa ili mačku. A onda je u jednom od kontejnera, u crnoj kesi za smeće, pronašao bebu.

On je o svemu odmah obavestio kolege koje su alarmirale policiju, a Milja i njeno novorođenče su odmah zbrinuti u bolnici, gde im je ukazana lekarska pomoć. Milja je tada nadležnima rekla da se krišom porodila u stanu i da je njenu bebu u smeće bacila majka Branka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike