OTKRIVAMO: Ovo je dokument kojim je američki Stejt department proglasio klub "Stefan Braun" kao opasno mesto! (FOTO)

15.03.2022

11:45

0

Autor: 24sedam

U poznatim beogradskim klubovima su učestalije tuče, pa tako ni Stefan Braun nije zaobišao incidente

OTKRIVAMO: Ovo je dokument kojim je američki Stejt department proglasio klub "Stefan Braun" kao opasno mesto! (FOTO)
stefan braun - Copyright 24sedam/Profimedia/Googlemap

Beogradski noćni klub "Stefan Braun" koji se nalazi u Nemanjinoj ulici i u kom se tokom noći dogodila pucnjava u kojoj je ranjen šef obezbeđenja poznat je po brojnim incidentima poput tuča i  pucnjava, ali i izveštajem Stejt departmenta koji klub karakteriše kao "opasno mesto".

Naime, u ovoj pucnjavi ranjen je šef obezbeđenja Miro Čuljković (41). Međutim, ovo nije prva pucnjava u kojoj je ranjeno obezbeđnje, a obezbeđenje je bilo ranjeno i 2009. godine, a prema prvim informacijama, u pitanju su braća koja godinama rade kao obezbeđenje u klubu „Stefan Braun.“

Izveštaj Stejt departmenta za putovanja u Srbiju, iz prošle godine, zbog predostrožnosti zbog, kako se navodi, ksenofobičnog nasilja, klubovi “Plastik”, “Klub Šlep” i “Mr Stefan Braun” proglašeni su opasnim. Takođe, ovi klubovi su bili na lošem glasu i prethodnih šest godina, sudeći po izveštajima Stejt departmenta. 

printscreen/https://travel.state.gov
 

 

Nasilni zločini u Srbiji najčešće su povezani sa organizovanim kriminalom i huliganizmom oko sportskih događaja, ali, kako su dodali, mogu biti i rezultat ksenofobije.

Pucnjava pre 13 godina

Na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice u sredu rano ujutru tada je povređen Mane Čuljković (28). Po jednoj verziji na mladića pucano iz automobila, dok se po drugoj "sam ranio", pisali su mediji 2009. godine.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

Radnik obezbeđenja kluba "Mr Stefan Braun" Mane Č. (28) iz Bijelog Polja, ranjen je tada u sredu oko 6 časova na uglu Ulica Nemanjine i Sarajevske. On je sa prostrelnom ranom leve prepone primljen u Urgentni centar, a odatle prevezen na Drugu hiruršku kliniku gde je operisan.

Prema jednoj verziji događaja, na mladića je pucao nepoznati revolveraš iz automobila u pokretu, dok se po drugoj Čuljković sam ranio, tako što je "pištolj slučajno opalio".

Vlasnicima firme „Gard sekjuriti Popović“ Srđanu (42) i Igoru (40) Popoviću i izvršnoj direktorici tog preduzeća Radojki Majić (32) 2017. godine je određen pritvor od trideset dana zbog sumnje da su utajili poreze i doprinose u iznosu od 577.265 eura, pisali su mediji.

Kompanija ,,Mr Stefan Braun Montenegro“ je otvorena pre nekoliko godina kao predstavništvo beogradskog preduzeća u okviru kojeg posluju poznati klubovi diskoteke ,,Mr Stefan Braun“ u Podgorici i Budvi.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

Sumnja se da su Popovići, Zivković i Nikolić preko podgoričkog predstavništva ovog poznatog brenda fiktivno izvlačili novac iz Crne Gore.

U poznatim beogradskim klubovima su učestalije tuče, pa tako ni Stefan Braun nije zaobišao incidente. Godinama unazad je ime ovog kluba vezano za događaje kao što su tuče i pucnjave, ali i požari. Još 2010. godine, mediji su izveštavali o masovnoj tuči ispred lokala. Prema izjavama očevidaca, jedna grupa napala je dve devojke i dvojicu mladića. U samoodbrani, jedan od njih potegao je pištolj.

2012. godine izbio je požar, kada su se zapalili kancelarija i magacin kluba „Stefan Braun“. U momentu izbijanja požara u poslovnoj zgradi „Jadran“, gde je smešten klub, bilo je tridesetak ljudi. Ipak, klub nije bio oštećen, već kancelarija, a ubrzo im je dozvoljeno da nastave sa radom.

Iako su nakon sinoćnje pucnjave pojedini mediji naglasili kako obezbeđenje nema veze sa navijačima, poznato je da lokali najpoznatijih imena unajmljuju upravo navijače za obezbeđenje.

Takođe, navijači se nikada nisu dovodili u otvorenu vezu sa pomenutim klubom, a u obezbeđenju rade već godinama unazad dva brata. Sinoć je ranjen Miro Č., a kako se sumnja, pre nekoliko godina je ranjen njegov brat Mane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike