Meštani Velikog Gradišta tuguju za stradalim tinejdžerom: "Majka mu je umrla na porođaju, a sad mu je otac ostao bez sina i braća bez brata"

14.03.2022

22:35

0

"To je sve zbog toga što je kod nas važno samo da se detetu kupi što brži, što bolji auto..."

Meštani Velikog Gradišta tuguju za stradalim tinejdžerom: "Majka mu je umrla na porođaju, a sad mu je otac ostao bez sina i braća bez brata"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osamnaestogodišnji L. R. stradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Velikom Gradištu pre dva dana, kada je na njega dok je vozio skuter BMW-om naleteo M. S. (20) iz Kisiljeva. Meštani kažu da je od tada jedina tema u njihovom mestu tragedja koja je zadeseila tinejdžera i njegovu porodicu.

- S kim god staneš, samo o tome, "je l si čuo, je l znaš, kako je moguće" - započinje priču za meštanka Velikog Gradišta:

- Šta da kažu ljudi, šta da misle, tuga, greota, tragedija, ovo drugim imenom ne može da se nazove.

Meštani tuguju za stradalim mladićem i dodaju da ovako nije moralo i nije smelo da se desi.

- On je tek krenuo da živi, sad je trebalo da živi, pa tako je bio mlad, 18 godina, dete... - navodi i drhtavim glasom nastavlja sagovornica:

- Ali to je sve zbog toga što je kod nas važno samo da se detetu kupi što brži, što bolji auto. "Ja nisam imao, al moje dete će da ima..." I kad se ovako nešto desi, ko je kriv? Maj mesec kad krene, udesi se samo ređaju, dođu naši iz inostranstva, kupe deci automobile... L. R. je imao kacigu, ali mu ništa nije pomogla, odletela je ne znam koliko metara. Ovaj vozač je prešao u njegovu traku, naleteo je na njega... Imao je probnu dozvolu, nije smeo tako.

Kako je ispričala žena, ovo je druga velika tragedija koja je zadesila porodicu sradalog.

- Njega i braću je podigla baka, ona i otac. On ima brata blizanca, a majka im je umrla brzo posle porođaja, kad je njih rodila - navodi sadovornica:

- Borili su se za njih, ali je morala još jedna tuga da ih snađe. Otac je izgubio sina, braća su izgubila brata... Tragedija kakvu čovek nikome ne bi poželeo, to je stvarno strašno. To je bio dobar dečko.

Profimedia
 

L. R. je poginuo oko dva sata po ponoći u noći između subote i nedelje, kada je M. S. izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u suprotnu traku i udario ga.

Hitna pomoć je na licu mesta mogla samo da konstatuje msrt tinejdžera.

Alkotestom je utvrđeno da je vozač BMW-a imao 1.02 promila alkohola u krvi. Pored toga, on je imao probnu vozačku dozvolu. Priveden je i tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu određen mu je pritvor od 48 časova.

Prema onome što su pisali mediji, M. S. se kobne večeri vraćao iz provoda, odakle je prethodno na društvene mreže kačio fotografije i snimke atmosfere i alkohola.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike