Niški kardiolog i muškarac koji ga je držao kao roba bili zajedno osumnjičeni za iznudu!

20.03.2021

08:40 >> 09:27

0

Nebojša N. (46) i njegova vanbračna supruga D. P. (34), terete se da su poznatog niškog lekara u penziji J. G. (67) držali u ropskom odnosu radi eksploataci

Niški kardiolog i muškarac koji ga je držao kao roba bili zajedno osumnjičeni za iznudu!
Copyright YouTube/IZMEĐU REDOVA

Nišlija Nebojša N. (46) koji je uhapšen zbog sumnje da je, sa vanbračnom suprugom D. P. (34), poznatog niškog lekara u penziji J. G. (67) držao u ropskom odnosu radi eksploatacije njegovog rada, pre osam godina je radio kao doktorov vozač! Da situacija bude još bizarnija Nebojša N. i cenjeni kardiolog tada su bili osumnjičeni za učestvovanje u iznudi!

Zbog sumnje da su počinili iznudu niška policija je u maju 2013. godine podnela krivičnu prijavu protiv Nišlija M. B., N. J, ali i doktora J. G. kao i Nebojše N., koji je tada predstavljen kao njegov vozač! Oni su tada bili osumnjičeni da su “neposredno i putem SMS poruka” upućivali pretnje poslovođi jednog auto servisa u Nišu i od njega zahtevali da odustane od tužbe za naplatu potraživanja za popravku doktorovog automobila, piše Blic.

Kako se navodi, kardiolog je u oktobru 2012. godine popravljao svoj “audi” u servisu i račun za to je iznosio 160.000 dinara. Dogovor je bio da doktor račun plati do kraja 2012. godine, ali budući da to nije učinjeno, servis mu je poslao prvo opomenu, a potom i tužbu. Nebojša N., kako se sumnjalo, tada je poslao poruku savetniku servisa da se nađu u jednom kafiću da popričaju. Ne sluteći šta će se potom desili, muškarac je otišao na sastanak. Međutim, u kafiću ga je sačekao tada osumnjičeni M. B. koji mu je pretio, uvrtao mu uši i stavljao nož pod grlo i tražio mu da se tužba povuče!

Vanbračni par se tereti za trgovinu ljudima

Više javno tužilaštvo je 15. marta ove godine osumnjičilo je Nebojšu N. i njegovu vanbračnu suprugu D. P. da su izvršili krivično delo trgovina ljudima kao saizvršioci.

U drugom krivičnom postupku, koje je sredinom februara ove godine sprovelo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu Nebojša N. se sumnjiči da je načelnika internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G. D. podstrekivao na zloupotrebu službenog položaja.

Nakon toga savetnika ovog auto servisa su pustili, ali je ubrzo dobio i anonimnu SMS poruku: “udarićemo ti na porodicu ako ne povučeš tužbu protiv ? Znaš ko je”. Uplašeni savetnik servisa je obavestio policiju, ali je u međuvremenu M. B. i N. J. koji žive u komšiluku savetnika zakazao novi susret na kojem mu je ponovo zapretio. Uplašeni radnik servisa je nakon ovih pretnji i napada šefu u auto servisu tražio da se tužba protiv poznatog doktora povuče. Nesrećni čovek rekao je da će on podići kredit i platiti doktorov račun, kao i da daje otkaz jer je uplašen za svoju porodicu.

Ubrzo nakon drame policija je identifikovala sve osumnjičene i privela ih, a istražni sudija ih je, nakon saslušanja, pustio da se brane sa slobode.

Zanimljivo je da je poznati niški kardiolog J. G. tada demantovao umešanost u celu situaciju rekavši da on, i kako je naveo, “njegov prijatelj Nebojša N.” nemaju nikakve veze sa bilo kakvim pretnjama i iznudama, kao i da drugu dvojicu osumnjičenih ne poznaje. J. G. je tada rekao i da nema nikakav dug prema pomenutoj firmi i da će u sudskom postupku dokazati da nije uradio ništa protiv zakona.

Pročitajte još

Krivične prijave bile su podnete u redovnom postupku, međutim kasnije je istraga protiv svih osumnjičenih obustavljena, a jedino je M. B. bio optužen za ugrožavanje sigurnosti, ali je, kako saznajemo, i on kasnije oslobođen.

Blizak odnos doktora i robovlasnika

Ono što upada u oči jeste to da su još tada, pre osam godina, doktor J. G. i Nebojša N. bili u veoma prisnim odnosima, do te mere da je čovek, koji je tada bio predstavljan kao njegov “vozač”, po doktorovim rečima bio i njegov “prijatelj”. Još u to vreme bili su praktično nerazdvojni, a zaposledni na klinici na kojoj je doktor J. G radio kao kardiolog sećaju se da je Nebojša N. dolazio gotovo svakodnevno kod doktora na preglede?!

Prema nezvaničnom saznnjima navedenog portala, još tada se pričalo da doktor, samo iz njemu znanih razloga, Nebojši N. zvanog Ušati daje novac zbog čega su ga iza njegovih leđa nazivali “bankomat Ušatog”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic.rs

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike