Doživotna robija za porodicu iz Srbije: Izrešetali četvoricu u holandskoj "Jovanjici"

09.11.2020

19:00 >> 15:13

0

Dejan A. sa bratom i ocem ubio četiri osobe. Zločin se dogodio pre dve godine na imanju kompanije koja se bavi prodajom preparata za uzgoj kanabisa

Doživotna robija za porodicu iz Srbije: Izrešetali četvoricu u holandskoj "Jovanjici"
Copyright Dejan A. (33) osumnjičen za četvorostruko ubistvo u gradu Enšede, na granici sa Nemačkom Foto: Printscreen Youtube/Facebook

Državljani Srbije Dejan (33), njegov brat Denis A. (32) i njihov otac Ćamil (59) osuđeni su na doživotnu robiju u Holandiji zbog četvorostrukog ubistva na imanju kompanije koja se bavi prodajom preparata za uzgoj kanabisa.

Zločin se dogodio pre dve godine u gradu Enšede, na granici ove države sa Nemačkom.

Ubijeni vlasnik, njegov poslovni patner sa prijateljem i prodavac Foto: Printscreen Youtube

Četiri žrtve – vlasnik ove firme, njegov poslovni partner sa prijateljem i prodavac biljne hrane pronađeni su mrtvi na industrijskom imanju. Kasnije se ispostavilo da je dve žrtve policija istraživala u vezi sa zaplenom 17 kilograma marihuane početkom godine. Jedan od muškaraca bio je prodajni zastupnik kompanije, koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, piše ovaj portal.

Portal “Misdaadjournalist” navodi da otac i sinovi moraju da ukupno plate 877.000 evra odštete.

Navodi se da su snimci sa kamera, podaci sa telefona uhapšnih, žrtava i  svedoka, zatim izjave svedoka, tragovi pronađeni na mestu zločina, DNK tragovi pronađeni u automobilu osumnjičenih i na municiji pokazalo da su otac i njegovi sinovi odgovorni za ova ubistva.

Ubili su ih sa predmišljajem. Ništa nije pokazivalo da je prethodno došlo do tuče ili galame. Ubistva su bila hladnokrvna, zaključio je sud.

Pročitajte još: Violeta nije morala da umre: Greškom pustili Davida na slobodu, on devojku izbo 49 puta

Snimile ih kamere Foto: Printscreen Youtube

Mediji javljaju da njih trojica uporno ćute o razlogu.

Podsetimo, holandski mediji ranije su pisali da motiv nije utvrđen, ali da se sumnja da iza toga stoji novac, jer je jedna od žrtava pre ubistva imala oko 8.000 evra u džepu, ali pare nisu pronađene. Navodilo se da postoji sumnja da vlasnik gazdinstva nije isporučio kvalitetno seme konoplje Dejanu A., što je rezultiralo finansijskim gubitkom od nekoliko desetina hiljada evra, zbog čega je on došao sa ocem i bratom, gde su likvidirali sve koje su zatekli pucajući im po nekoliko puta u glave.

Spekulisalo se i da je Dejanova devojka, Meksikanka Morena Sančez koja je u zatvoru u Venecueli, naručila ubistvo kako bi osvetila svog ubijenog brata Kristijana, preko kog su se ona i Dejan upoznali. Njih dvojica zajedno su služili u “Legiji stranaca”.

Pročitajte još: Bosanski državljanin uhapšen u Sjenici zbog pokušaja ubistva u Nemačkoj

Osim za ubistva, Ćamil i njegov stariji sin osuđeni su i za krađu koja se dogodila šest dana pre četvorostrukog ubistva na imanju. Navodi se da su u jednoj poslovnoj zgradi pretili četvorici muškaraca pištoljem, zaključali ih u kancelariju i uzeli novac. Pritom je otac pucao dva puta, u malom prostoru, neposredno pored žrtve. Ispostavilo se da je to bilo isti kalibar koji je korišćen nekoliko dana kasnije u četvorostrukom ubistvu na imanju.

Troje oslobođeno za saučesništvo

Jedan muškarac (73) i njegov sin (34) oslobođeni su optužbi da su obezbedili oružje za ubistva, jer to nije moglo da se dokaže. Ipak, mlađi je osuđen na 11 meseci zatvora zbog posedovanja oružja. Ovo se ne odnosi na oružje koje je korišćeno za ove likvidacije. Takođe, jedna žena (40) oslobođena je za saučesništvo u ubistvima, međutim osuđena je na 14 meseci jer je povezala oca i braću sa muškarcem (34) zbog nabavke oružja nakon ubistva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike