Podignuta optužnica protiv Boće: Bivši policajac bio u bekstvu šest meseci, osumnjičen za ubistvo MMA borca!

11.03.2022

14:30

0

Dalibor Bogdanović Boća se sumnjiči da je nalogodavac napada u kom je ubijen Uroš Stefanović

Podignuta optužnica protiv Boće: Bivši policajac bio u bekstvu šest meseci, osumnjičen za ubistvo MMA borca!
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Dva dana nakon što se bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (45) posle šestomesečnog besktva i skrivanja predao policiji, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv njega i Daniela Janjoša (42), u vezi sa događajem od 2. septembra 2021. godine u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, kada je ubijen MMS borac Uroš Stefanović (27), a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen u ruku.

- Povodom događaja koji je izazvao interesovanje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu u večernjim časovima dana 2. septembra 2021, u ulici Cankarevoj, kada je na podmukao način lišen života Uroš Stefanović, a Goran Kovačević ranjen, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon što je osumnjičeni D.B. uhapšen po prethodno izdatoj poternici, isti je dana 10.03.2022. godine saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Osim toga, kako se dalje navodi u saopštenju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je na osnovu svih dokaza prikupljenih u istrazi, stanje stvari dovoljno razjašnjeno, nakon čega je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u zakonskom roku, dana 11.03.2022. godine, podiglo Optužnicu protiv D.B. i D.J. zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana 114, stav 1 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika Republike Srbije i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnim materija iz člana 348, stav 4 u vezi sa stavom 2 i 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Printscreen/YouTube
 

Da podsetimo, bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (44), koji se sumnjiči da je nalogodavac napada u kom je ubijen Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac, predao se 9. marta u večernjim časovima policiji u Novom Sadu.

Kako su preneli mediji, on se policiji predao bez advokata.

Policija je ranije po nalogu tužilaštva raspisala potragu za Bogdanovićem zbog sumnje da je organizovao pokušaj likvidacije Kovačevića u Novom Sadu.

Naime, u pucnjavi u kojoj je ispaljeno 15 metaka ubijen je Gorančev prijatelj MMA borac Uroš Stefanović, dok je Goranac ranjen u ruku. Posle ove likvidacije uhapšeno je 13 ljudi u spektakularnoj akciji policije, a pronađeni su i DNK tragovi u automobilu iz kog je izvršen napad.

Tužilaštvo je saopštilo da je zajedničkim radom sa MUP rasvetljeno ubistvo i da se za neposrednim izvršiocima traga zbog krivičnog dela teško ubistvo, koje je kažnjivo kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike