Ipak nije Matej Periš! Telo pronađeno u vodi kod Kostolca ne može da bude Splićanin, evo i zašto

05.03.2022

06:55

0

Telo je pronašao alas koji je pecao u blizini, posle čega se aktirivala rečna policija, ali i ostali organi zaduženi za pronalazak Splićanina

Ipak nije Matej Periš! Telo pronađeno u vodi kod Kostolca ne može da bude Splićanin, evo i zašto
dobrovoljno vatrogasno društvo u potrazi za perišem 24sedam goran sivački (10) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Iz Dunava kod Kostolca juče je izvučeno telo u fazi raspadanja, a za koju se najpre pretpostavljalo da bi mogao biti nestali Matej Periš.

Telo je pronašao alas koji je pecao u blizini, a prema svedočenju alasa, ali i Nenada Periša, nije reč o nestalom Mateju Perišu. Ključni detalji već razmatrani u potrazi za nestalim Perišem ne poklapaju se sa pronađenim ostacima.

Naime, ono što pobija tezu da se radi o Mateju je da je telo pronađeno u poodmakloj u fazi raspadanja, što znači da se u vodi nalazi bar šest meseci. Dok je Matej Periš nestao u noći između 30. i 31. decembra.

24sedam/Goran Sivački
 

Takođe, patika pronađena na telu ne odgovara opisu onih patika koje je nosio Matej u noći nestanka, što je i potvrdio Nenad Periš. Na telu nađenom kod Kostolca su crne patike, prenosi Informer.

- Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim je li Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 zavisno od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike - rekao je Nenad Periš.

Na pronađenom telu donji deo odeće se raspao zbog dugog stajanja u vodi, a vidljivi su ostaci donjeg veša na kojem piše "underware", svedoči alas i dodaje da je nesrećni čovek verovatno izuzetno dugo bio u vodi, pa je pronađen deo trupa.

Stručnjaci su objasnili da nakon toliko dugog stajanja u vodi rečne ribe "napadaju" telo, što dovodi do toga da je neprepoznatljivo. Dežurni tužilac naložio je obdukciju ostataka tela, kako bi se obavila identifikacija i, eventualno, utvrdio uzrok smrti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike