Srbi sa grupom muškaraca oteli i mučili čoveka: Udarali ga tiganjem u lice, sekli ga nožem po telu i uboli iglom u oko!

04.03.2022

17:11

0

Otmica se dogodila u Karkasonu, a oštećeni je četiri dana bio zatočenik grupe

Srbi sa grupom muškaraca oteli i mučili čoveka: Udarali ga tiganjem u lice, sekli ga nožem po telu i uboli iglom u oko!
Francuska policija - Copyright AP Photo/Francois Mori

Sedmorica muškaraca, među kojima se nalaze i državljani Srbije, osuđeni su protekle nedelje u Francuskoj zbog otmice i maltretiranja muškarca u martu 2020, jer su sumnjali da im je oštećeni ukrao dva kilograma kokaina i 55.000 evra.

Kako prenosi Ladepeche.fr, sva sedmorica su proglašeni krivima, a dvojica su upućeni na izdržavanje zatvoreske kazne.

Otmica se dogodila u Karkasonu, a oštećeni je četiri dana bio zatočenik grupe.

- Grupa je sumnjala da im je oštećeni ukrao drogu i novac, pa su ga danima tražili. Na kraju su ga spazili i uvukli u automobil, držali su ga za ruke i noge, stavili mu selotejp preko usta i vezali, pa bacili u gepek drugog auta. Odveli su ga u šumu i tamo zatočili - navodi francuski portal.

Kako opisuju, u kuću su došli državljani Srbije Abdel B. i izvesni Božidar, kao i državljanin Bugarske Asen. Božidar je bio zadužen da doveze novi automobil, da bi prebacili žrtvu do napuštenog skladišta. U tom prostoru, optuženi Francuz M. K. žrtvu je udarao tiganjem u lice i ubadao nožem po telu, a na kraju ga je čak iglom ubo u oko.

Otmica je razotkrivena kada je prijateljica žrtve iz Đirone kontaktirala Interpol i ispričala da njen prijatelj u Francuskoj prolazi kroz pakao.

- Žena je navela da je dobila pretnje telefonom, kao i fotografije mučenja otetog momka. Ona je napadačima rekla da je droga u Đironi, te su M. K. i Božidar uhapšeni na granici sa Španijom kada su se tamo uputili, a ostatak grupe nešto kasnije - prenose mediji.

Optuženi su izneli odbrane i svi su gotovo tvrdili da nisu imali nameru da otmu bilo koga, te da nisu razumeli šta se dešava.

- Jedan od optuženih Huan (72) izjavio je da nije znao šta ga je snašlo, drugi, izvesni Saša, preko advokata je poručio da kada je došao žrtva je već bila mučena. Treći mladić, Danijel, rekao je da je samo odneo hranu i cigarete, te da je za sve saznao sat vremena pre nego što je momak prebačen u bolnicu - pišu mediji.

Državljani Srbije Božidar i Abdel izjavili su su da nemaju veze sa zločinom. Božidar je navodno hteo samo da zaradi 500 evra, tako što će M. K. odvesti do Španije, dok je Abdel bio u velikom strahu.

Sud je M. K. i Abdela B. osudio na po pet godina zatvora, Asena na tri, Božidara na tri, Danijela na 18 meseci, a Huana i Sašu na 6 meseci. Većina njih zapravo je dobila uslovne kazne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike