Državljani Srbije optuženi za 30 krađa! Zaposleni u bečkoj bolnici krali od teško bolesnih pacijenata!

10.02.2022

18:36

0

Među žrtvama, kako piše Kosmo, nalazi se i jedan visoki službenik strane ambasade, a druga žrtva prijavila je bolnici da joj fali novčanik "luj viton"

Državljani Srbije optuženi za 30 krađa! Zaposleni u bečkoj bolnici krali od teško bolesnih pacijenata!
bolnica novac evri - Copyright Profimedia/Pixabay

Trojica državljana Srbije, koji su bili zaposleni u bečkoj Opštoj bolnici, osuđeni u Okružnom sudu u Beču jer su od teško bolesnih pacijenata ukrali čak 7.000 evra, piše Kosmo.at.

Među žrtvama je i strani diplomata.

Kako portal navodi, Srbi su uhapšeni i izvedeni pred sud, gde su pokazali žaljenje i priznali zločin.

- Srbi su uhapšeni u novembru 2021. godine i utvrđeno je da su u prethodnom periodu krali novac od pacijenata bolnice koji su bili veoma stari i prikovani za krevet. Trojac je uspevao da im uzme novčanike dok su bili na pregledu kod lekara, ali su u jednom momentu uhvaćeni na delu - navodi portal.

Optuženi su priznali da su učestvovali u čak 30 krađa.

- Imali su uvek isti obrazac. Jedan je bio u predsoblju i otimao vrednosti, drugi je čuvao stražu u hodniku - piše portal:

- Delili smo keš, novčanike smo umotavali u papir i bacali ga u wc šolju. U pritvoru smo razmišljali o učinjenom, žao nam je - objasnili su optuženi u Okružnom sudu u Beču, a jedan je i zaplakao:

- Krali smo jer nismo imali dovoljno novca. Jednom sam uhvatio kolegu na delu, pitao ga šta to radi, ne možemo da krademo od pacijenata...Ali posle je i meni falio novac.

Među žrtvama, kako piše Kosmo, nalazi se i jedan visoki službenik strane ambasade, a druga žrtva prijavila je bolnici da joj fali novčanik "luj viton". - Srbe su zapravo optužili drugi radnici koji su primetili da se ponašaju čudno. Stalno su se vrzmali po odeljenjima i pitali sestre da li ima posla. Postavljena im je zamka u koju su upali.

Osuđeni su obećali da će nadoknaditi štetu i da će njihove porodice vratiti novac žrtvama. Nepravnosnažno su osuđeni na uslovne zatvorske kazne od 12 do 17 meseci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike