Oglasio se ambasador Srbije u Kijevu! "Idite iz Ukrajine"

15.02.2022

15:29

1

Autor: 24sedam

Ambasador je ukazao da se u našoj ambasadi u Kijevu prate potezi drugih diplomatskih predstavništava i da on lično komunicira sa brojnim stranim diplomatama

Oglasio se ambasador Srbije u Kijevu! "Idite iz Ukrajine"
kijev-aerodrom1 - Copyright Profimedia/SOPA Images Limited/Alamy Live News

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović potvrdio je danas da u Ukrajini boravi oko 300 državljana Srbije, od kojih oko 100 u glavnom gradu Kijevu

- Na sajtu ambasade Srbije u Ukrajini postavljena je preporuka našeg Ministarstva spoljnih poslova građanima Srbije da do daljeg ne planiraju putovanja u tu zemlju, a svima koji žive u Ukrajini, a mogu da rade i onlajn, da je napuste zbog aktuelne krize, rekao je Jovanović u informativnom programu televizije Tanjug.

On je potvrdio da je ambasada neprekidno na raspolaganju svim našim građanima i da je u svakodnevnoj telefonskoj i onlajn komunikaciji sa mnogima koji se javljaju da potraže savet ili se informišu.

Ambasador je ukazao da se u našoj ambasadi u Kijevu prate potezi drugih diplomatskih predstavništava i da on lično komunicira sa brojnim stranim diplomatama.

Govoreći o trenutnoj situaciji i mogućnosti eskalacije krize, Jovanović je podsetio da se na Zapadu već danima licitira i najavljuje početak ruske invazije na Ukrajinu, ali da su "svi svedoci da se ništa od toga nije dogodilio".

- Te najave ruskog napada koje stižu sa Zapada ne utiču previše na građane Ukrajine. Sam predsednik Zelenski je u više navrata izlazio pred javnost u nameri da umiri građane i pozove ih da ne paniče. On je čak i u razgovoru sa predsednikom Bajdenom apelovao da smanje tenzije, jer sve to loše utiče na ukrajinsku ekonomiju i na svakodnevni život građana, doprinosi skoku cena i rastu inflacije - podsetio je u Vestima Tanjug TV ambasador Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike