Ubiju supružnike, pa danima borave pored njihovih tela: Slučaj iz Lazarevca nije usamljen!

02.03.2022

07:00

0

Jasmina S. osumnjičena da je ubila Sinišu S. i 10 dana boravila pored mrtvog supruga

Ubiju supružnike, pa danima borave pored njihovih tela: Slučaj iz Lazarevca nije usamljen!
ubistvo profimedia-0137193967 - Copyright Profimedia

Boravak sa mrtvim supružnicima posle ubistva sve je učestaliji u Srbiji. Slučaj iz Lazarevca nije jedini takav primer. U septembru prošle godine sličan događaj zabeležen je u Beškoj, a poznat je i slučaj starca iz Beograda od pre devet godina, koji nije mogao da se odvoji od svoje mrtve supruge čak 15 dana.

Jasmina S. (44), da podsetimo, pre nekoliko dana ubila je nožem svog supruga Sinišu S. (42) u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Dula Karaklajića u Lazarevcu. Danima je, potom, zajedno sa njihovih četvoro dece od 21, 9, 8 i 6 godina, boravila u kući pored mrtvog supruga. Zločin je otkriven kad je Jasmina S. prekjuče nožem prerezala sebi vrat. Njihovih troje dece zazvonilo je kod komšija i slučaj je prijavljen policiji.

Deca su komšiji pokazala oproštajno pismo majke u kojem je pisalo: "Voli vas, mama. Budite dobri i hrabri..." Komšija je nekako uspeo da smiri decu, dao im je slatkiše i krenuo u susedni stan. Kako je Jasmina, međutim, pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda video jeziv prizor.

Jasmina je ležala sva u krvi sa tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino beživotno telo bilo na kauču skroz pomodrelo. Žena je odmah prevezena u Urgentni centar u Beogradu. Ona se juče ujutru nakratko probudila u bolnici i priznala da je ubila muža pre 10 dana.

Posle zločina za koji je osumnjičena, Jasmina je danima navodno koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris beživotnog tela, a komšijama je rekla da joj je muž u bolnici zbog visokog pritiska.

Telo stavio u "njihov" krevet

Osim Jasmine S. koja je 10 dana bila u kući pored tela supruga koga je ubila, u septembru prošle godine nešto slično učinio je i Zolika Holik iz Beške.

Zolika Holik (49) iz Beške uhapšen je nakon što je 10. septembra prošle godine pozvao policiju i prijavio da je kolima namerno udario i ubio bivšu ženu Jasminu Holik (47), koju je posle toga ubacio u automobil, odvezao u svoju kuću i stavio u krevet.

Jedna starica u krevetu, druga u zamrzivaču

Vest da su u pomoravskom selu Glogovac kod Jagodine, u noći između 20. i 21. februara ove godine, pronađena beživotna tela oca i sina Dragana i Nenada Dimitrijevića uznemirilia je javnost, ali ne i meštane ovog sela, jer se, kako kažu, ova porodica već “proslavila” po tome što je u njihovoj kući pre nekoliko godina otkriven leš starice koji su mesecima držali u krevetu. I to nije sve! Za Glogovac se čulo i pre više od deceniju i po, kada je otkriveno da je snaja mrtvu svekrvu mesecima skrivala u zamrzivaču kako bi posle njene smrti mogla da podiže babinu penziju.

- Ubio sam je. Doveo sam je u našu kuću i stavio u naš krevet, jer ona tu pripada, tu joj je mesto - navodno je rekao Holik policiji prilikom hapšenja.

On je do detalja isplanirao zločin, a Jasminu je rano ujutru u automobilu čekao u blizini kuće u Beškoj, u kojoj je posle razvoda živela sa majkom. Jasmina je oko 5.20 sati krenula iz kuće na posao u Novi Sad. Nije odmakla ni 50 metara kada se Zolika zaleteo kolima na nju, pregazio je i ubio na mestu. Telo je potom ubacio u auto i odvezao u svoju kuću, u kojoj je živela i Jasmina do razvoda.

Pored mrtve supruge 15 dana

Dva sata je sa mrtvom suprugom bio u kući. Posle toga je pozvao bivšu taštu i policiju i prijavio zločin. Policija je po doslasku u kuću Holika u ulici Branka Radičevića u krevetu zatekla mrtvu ženu.

Profimedia
 

Zolika i Jasmina su bili 24 godine u veoma turbulentnom braku, prepunom svađa i maltretiranja. Imaju sina i ćerku, koja se udala. Jasmina je često odlazila od kuće, ali bi se uvek vraćala. Međutim, poslednje dve godine odlučila je da ode od Zolike i sa sinom se preselila kod majke. Od tada mu se nije vraćala.

U stanu u Ulici Nikolaja Gogolja u Beogradu 20. aprila 2013. godine nađena je mrtva starija žena, pored koje je 15 dana živeo njen suprug, ne želeći da se rastane od nje, potvrdile su komšije ovog bračnog para. Žena je preminula prirodnom smrću. Oboje su imali oko 70 godina. Policija je, dok je trajao uviđaj u stanu, čoveka odvela u bolnicu "Dr Laza Lazarević" na preglede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike