"Videla sam belu kesu, opipala je i osetila trzaj..." Policajka Katarina izvukla je bebu iz kontejnera u Obrenovcu

26.12.2020

11:17 >> 12:01

0

Katarina Ilić (23) prva je bebu iz kontejnera uzela u naručje

"Videla sam belu kesu, opipala je i osetila trzaj..." Policajka Katarina izvukla je bebu iz kontejnera u Obrenovcu
Copyright Printscreen/Mag/Pixabay

-Uočila sam belu kesu i opipavala sam da vidim šta ima u njoj. Osetio se samo blagi trzaj i samo sam gurnula ruke u taj kontejner i krenula da vadim bebu. Beba je sama krenula da ispada jer je kesa bila, na sreću, blago vezana… – priča policajka iz Obrenovca Katarina Ilić (23) koja je zajedno sa Dušanom Marjanovićem, vozačem Hitne pomoći, i kolegama pronašla bebu u kontejneru u Obrenovcu i spasili joj život.

Kako kaže, tog 23. decembra je sa kolegama otišla na adresu u Obrenovcu po dojavi da se jedna devojka porodila i da je njena majka bebu bacila u kontejner.

-Po dolasku na lice mesta patrola i Hitna služba pregledali su područje gde se očekivalo da bi beba mogla biti. S obzirom da se nije čuo nikakav plač, vođa smene se uputio ka stanu porodice na petom spratu da bi dobio što više informacija od osumnjičene. Najbitnija informacija koju smo dobili je da je gospođa bacila bebu u kontejner i da se beba nalazi u drugom kontejneru – započinje priču Katarina Ilić za RTV Mag.

Kako kaže, utvrđeno je da se beba nalazila na samom dnu kontejnera.

– Radnik Hitne službe je već bio kod kontejnera i stavio je kontejner u meni pristupačan položaj. Gurnula sam ruke i videla četiri kese, jer je prethodno radnik Hitne službe izvadio ostalo smeće. Uočila sam belu kesu i opipavala sam da vidim šta ima u njoj. Osetio se samo blagi trzaj i  samo sam gurnula ruke u taj kontejner i krenula da vadim bebu. Beba je sama krenula da ispada jer je kesa bila, na sreću, blago vezana… – opisuje dramatičan trenutak mlada policajka.

Kako kaže ona je bebu prihvatila desnom rukom i podigla.

Bebina baba uhapšena

Branka P. (61) uhapšena je zbog sumnje da je bebu svoje ćerke Milje P. (23) stavila u kesu za đubre i bacila u kontejner. Ona se tereti za pokušaj teškog ubistva svog unučeta. Saslušana je juče u Višem javnom tužilaštvu, gde je iznela svoju odbranu. Pritvor  je predložen da ne bi uticala na svedoke, da ne bi ponovila ili dovršila krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti, rečeno nam je u tužilaštvu.

-Radnik Hitne službe mi je rekao “Samo je brzo okreni da vidimo da li je živa”. Prislonila sam je na levo koleno i počela da je trljam po leđima šakom da bi videli da li ima neke reakcije. Tom prilikom je beba zaplakala, tiho, ali je zaplakala – kaže ona.

Dodaje da su lekar i medicinska sestra odmah došli i da su uzeli posteljicu i pupčanu vrpcu koja je bila prikačena za bebin pupak i da su se uputili ka vozilu Hitne pomoći.

Katarina je u vozilo Hitne ušla sa bebom u naručju. Dodaje da su bebi lekari pružili adekvatnu prvu medicinsku pomoć, te da je ona odvezena na neonatologiju.

Katarina je inače, u Policijskoj stanici Obrenovac počela da radi u 1. jula ove godine.

– Ovo je moj prvi veći zadatak, imala sam veliku podršku svojih kolega. Ni građanima ni nama nije bilo svejedno, mogu da kažem, nije me sramota, da sam plakala prilikom intervencije. Da li od sreće, da li od užasa što se to dešava u 21. veku, ali sam zaista zahvalna patroli i ekipi Hitne pomoći DZ Obrenovac jer smo u tom najtežem trenutku svi radili kao jedno. Ovo jenešto što se ne viđa svaki dan i drago mi je što smo spasili jedan mlad život – rekla je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike