Srpski dvojac ojadio Parižane za 30.000 evra: Jedan čuvao stražu, drugi zvonio na vrata

27.02.2022

09:25

0

Provalili bi i ubrzo pobegli sa plenom

Srpski dvojac ojadio Parižane za 30.000 evra: Jedan čuvao stražu, drugi zvonio na vrata
burglar-g9132cd50d_1280 - Copyright Pixabay

U policijskoj akciji u Francuskoj uhapšena su dvojica srpskih državljana zbog 13 provala koje su počinili. 

Od početka godine ovaj srpski tandem provalio je u nekoliko u Parizu. Policija je pokrenula akciju koja je trajala mesec dana, a rezultirala je hapšenjem osumnjičenih prethodne nedelje.

- Policiji je 12. januara ove godine prijavljeno da je izvršen niz provala. Nakon pregledanja snimaka nadzornih kamera uočeno je vozilo u kome su se nalazile dve osumnjičene osobe - rekao je za francuske medije izvor iz istrage.

Dodao je da su  svedoci prijavili da su čuli dvojicu muškaraca kako telefonom razgovaraju na stranom jeziku, koji podseća na neki od istočnoevropskih jezika. 

Sumnjivi automobil pronađen je parkiran u blizini jednog hotela i tada se krenulo u akciju praćenja osumnjičenih kako bi se utvrdilo na koji način izvršavaju krivična dela.

- Na samom početku istrage bilo je jasno da je reč o organizovanoj grupi koja deluje u "timovima" od po dve ili četiri osobe. Jedan od njih bi najpre "tipovao" kuću, a drugi bi zvonio na vrata tačno određenih stanova kako bi utvrdili da li ima koga unutra - objašnjava izvor  kako je grupa funkcionisala. 

Naveo je da kada bi se grupa uvreila da nema nikoga unutra, počinjala bi akcija koja je trajala svega nekoliko minuta. 

- Provalili bi i ubrzo pobegli sa plenom -  prepričao je izvor iz istrage.

Istragom su utvrđeni identiteti vođa ove organizovane kriminalne grupe, a ispostavilo se da je reč o dvojici srpskih državljana, od kojih se za jednim traga zbog ranijih provala u Francuskoj ali i drugim zemljama.

Završni udarac zadat im je 14. februara kada su ih presreli policijski službenici koji su ih danima pratili, po povratku iz još jedne uspešno obavljene pljačke.

Šteta koju su srpski državljani naneli procenjena je na oko 30.000 evra. Oni su privedeni javnom tužilaštvu, gde je punoletnom provalniku određen pritvor do izricanja presude u martu, dok je drugi, inače, maloletnik pušten nakon što je izveden pred sudiju za maloletnike, prenosi actu.fr.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike