Veljin vojnik se sprema da propeva: Nagodio se sa tužilaštvom, raskrinkaće Belivukov klan!

25.02.2022

15:11

0

Veljin vojnik je pristao da na sudu svedoči protiv Belivukovog klana u zamenu za kaznu zatvora od 13 godina

Veljin vojnik se sprema da propeva: Nagodio se sa tužilaštvom, raskrinkaće Belivukov klan!
velja vojnik propevao - Copyright Profimedia/Mup/24sedam

Nikola Spasojević, koji je među optuženim članovima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice.

Prema nezvaničnim informacijama, on je pristao da na sudu svedoči protiv Belivukovog klana u zamenu za kaznu zatvora od 13 godina.

Klanu Veljka Belivuka prema optužnici na teret se stavlja pet ubistava.

Prošlo je više od godinu dana kako je uhapšen Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova grupa koji se terete za ubistvo najmanje petoricu ljudi. Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je još dve istrage za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića i po svemu sudeći tužilac će tokom suđenja tražiti da se optužnica dopuni za još dva zločina.

Najpre su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković i još 17 osoba, a kasnije i ostatak grupe. Optuženo je 30 članova grupe, terete se da su ljude u vikendici u Ritopeku tukli i mučili, sekli ih na komade, mleli u mašini, a ostatke potom u džakovima nosili i prosipali u Dunav.

Vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Ninoslav Cmolić izjavio je ranije da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili više teških krivičnih dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi, planirana je u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal duži vremenski period.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike