Osuđenik iz zatvora prevario Nišlijku: Obećao novčanu pomoć zbog kovida, uzeo 26.000 dinara!

18.02.2022

14:31

0

Osumnjičen da je glavni akter prevare I. K. (46), koji je na odsluženju kazne zatvora u Leskovcu

Osuđenik iz zatvora prevario Nišlijku: Obećao novčanu pomoć zbog kovida, uzeo 26.000 dinara!
Profimedia

Mušakarac I. K. je sa govornice iz zatvora, nasumično pozivao telefonske brojeve i obećavao novčanu pomoć građanima. Na taj način je prevario ženu iz okoline Niša kojoj se predstavio kao državni službenik zadužen za pomoć osobama obolelim od kovida.

Niška kriminalistička policija intenzivnim operativnim radom, rasvetlila je prevaru počinjenu početkom januara ove godine pa će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivične prijave protiv dvojice muškaraca starosti 46 i 43 godine iz Niša, osumnjičenih za ovo krivično delo.

Prema nezvaničnim informacijama, glavni akter prevare je I. K. (46), koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora u Leskovcu.

- I. K. je sa govornice iz zatvora, nasumično pozivao telefonske brojeve i obećavao novčanu pomoć građanima. Tako je prevario jednu pedesetdvogodišnjakinju iz okoline Niša kojoj se predstavio kao državni službenik zadužen za pomoć osobama obolelim od kovida 19. Najpre je pitao da li je bolovala od korone, a kada mu je žena kazala da nije, upitao je da li je u skorije vreme imala neku hiruršku intervenciju. Ona mu je potvrdila da je bila podvrgnuta operaciji, pa joj je prevarant “objasnio” da na taj način ispunjava uslove za državnu pomoć u iznosu od 400.000 dinara. Međutim, uputio je da je uslov za ostvarivanje prava na ovaj iznos, uplata od 26.000 dinara na račun, koji je pripadao njegovom saučesniku u prevari -kažu izvori upoznati sa slučajem.

Nakon što je Nišlijka uplatila traženu sumu, prijatelj prevaranta je podigao novac koji su podelili. Kada je žena shvatila da je prevarena, jer joj nije stigao obećani iznos, pozvala je policiju.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti