Ko je direktor iz Kovačice: Osumnjičen da je za 300 evra prodavao lažne kovid propusnice!

03.02.2022

12:25

0

Autor: 24sedam

Predrag V. je osumnjičen da je naložio da se određene osobe unesu u elektronsku bazu podataka „e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogia da dobiju kovid pasoše

Ko je direktor iz Kovačice: Osumnjičen da je za 300 evra prodavao lažne kovid propusnice!
Predrag Vinković - Copyright Printscreen/YouTube/Vodič kroz Dijabetes

Predrag V. (59), direktor Doma zdravlja u Kovačici, kao i troje zaposlenih iz ove zdravstvene ustanove i pet kupaca, uhapšeno je zbog sumnje da su za 300 evra prodavali, odnosno kupovali, potvrde o vakcinaciji protiv korona-virusa, iako cepivo nisu primili!

- Uhapšeni su Predrag V. (59), odgovorno lice Doma zdravlja „Kovačica", S. S. (33) zaposlen u DZ i D. S. (53) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (45) zaposlena u DZ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (48), S. M. (26), A. M. (20), S. G. (64) i N. G. (64) zbog sumnje da su izvršili falsifikovanje isprave - saopštio je MUP.

- Sumnja se da je Predrag V., kome su pomogli S. S. i D. S.,građanima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu - kaže izvor.

Zatim je , kako se sumnja, P.redrag V. je. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike