Srbin i njegova majka uhapšeni u Nemačkoj! Kupovali lažnim novcem zlatnike

30.01.2022

06:45

0

Srbin i Holanđanin su osumnjičeni da su pripadali grupi kriminalaca za koje se navodi da su u februaru 2021. godine lažnim novcem platili zlatnike vredne 75.000 evra

Srbin i njegova majka uhapšeni u Nemačkoj! Kupovali lažnim novcem zlatnike
Copyright Foto: Pixabay/TechLine

Državljanin Srbije (26) uhapšen je zajedno sa prijateljem iz Holandije (26) u blizini Sinsdorfa u trenutku kada su kod njih pronađene falsifikovane novčanice u vrednosti od 89. 000 evra.

Pored njih uhapšena je i majka našeg državljanina za kojom su bile raspisane poternice.

Pretresom prostorija koje su uhapšeni koristili inspektori su pronašli kvalitetne satove, nekoliko ključeva od automobila, automobil sa lažnim registarskim oznakama i mobilni telefon.

Takođe, inspektori su otkrili ženu i proverom je utvrđeno da je ona Srpkinja i majka uhapšenog Srbina za kojom su raspisane dve poternice za hapšenje.

Lažnim novcem plaćali zlatnike

 

Kako je objašnjeno za nemačke medije Srbin i Holanđanin su osumnjičeni da su pripadali grupi kriminalaca za koje se navodi da su u februaru 2021. godine lažnim novcem platili zlatnike vredne 75.000 evra.

Naime, tada je muškarac (49) iz južne Nemačke ponudio zlatnike preko internet prodajne platforme. Kupoprodaja je izvršena u Kelnu, međutim vlasnik zlatnika u prvom trenutku nije primetio da su mu osumnjičeni Srbin i Holanđanin platili lažnim novcem.

Kada je prevareni čovek shvatio da je izigran, odlučio je da napravi zamku. Odlučio je da ponovo pokušao da proda zlatnike preko platforme.

Tada je primetio da se ponovo javio kupac koji mu je lažnim novcem platio zlatnike.

Slučaj je prijavio policiji koja je pratila kupoprodaju. Srbin i Holanđanin uhvaćeni su na delu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike